Ελληνίδα «Γυναίκα της Χρονιάς» στη Μεγάλη Βρετανία
Καλά Νέα

Ελληνίδα «Γυναίκα της Χρονιάς» στη Μεγάλη Βρετανία

H Ελένη Αντωνιάδου είναι η Έλληνίδα επιστήμονας που κατάφερε να αναδειχτεί «Γυναίκα της χρονιάς» και βραβεύτηκε για το ερευνητικό της έργο σε εκδήλωση στο Λονδίνο για τα «FDM Everywoman In Technology Awards 2013».

Η Ελληνίδα επιστήμονας ασχολείται με τις επιστήμες της ζωής, τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική. Είναι από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορούν να αναπτύσσονται ζωτικά όργανα από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα και τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει.

Επίσης, η ίδια πρωτοπορεί στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, που έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς να υπάρχουν δωρητές και είναι συν-ιδρυτής της εταιρίας Transplants Without Donors LLC που δραστηριοποιείται πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.

Το ενδιαφέρον της για την εξερεύνηση του διαστήματος την οδήγησε στη NASA, όπου διερευνά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα, προκειμένου να προστατεύσει τους αστροναύτες μας, ενώ ταξιδεύουν στο διάστημα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη βράβευση εδώ.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ