Ο δύσκολος δρόμος από την κατάθλιψη στην 3η θέση του κόσμου
Καλά Νέα

Ο δύσκολος δρόμος από την κατάθλιψη στην 3η θέση του κόσμου

Στο 3ο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου της Γλασκόβης σκαρφάλωσε ο 24χρονος Έλληνας άλτης, Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος κατάφερε να περάσει τα 5,85, πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση στο άλμα επί κοντώ, που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο.

Αν και δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, ο Καραλής ήταν εντυπωσιακός καταφέρνοντας ουσιαστικά να σπάσει δύο φορές το φετινό προσωπικό του ρεκόρ και με ένα επιτυχημένο άλμα με την πρώτη προσπάθεια στα 5,85μ. κατάφερε να πλασάρει τη γαλανόλευκη στην 3η θέση.

Αυτή ήταν η δεύτερη παρουσία του Έλληνα αθλητή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου μετά από το Μπέρμιγχαμ το 2018, όταν ήταν μόλις 19 ετών, όπου κατέκτησε τότε την 5η θέση.

Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε, ήταν το 2ο μετάλλιο της Ελλάδας στη φετινή διοργάνωση και 15ο συνολικά σε Παγκόσμια κλειστού, μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις ύψος το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο 24χρονος κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και ήταν τρισευτυχισμένος, αφιερώνοντάς το στην μητέρα του που όπως είπε ήταν η μόνη που πίστεψε σε εκείνον.

«Πραγματικά δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, ήρθα εδώ ως επιλαχών, δεν είχε πολλές βλέψεις, ήθελα ένα ρεκόρ περιόδου, αλλά όταν φοράω τη φανέλα της εθνικής ομάδας πάω καλά. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, δεν έχω λόγια, δεν πίστευα και εγώ στον εαυτό μου, ερχόμενος μόνο η μητέρα μου πίστευε και σε αυτή αφιερώνω το μετάλλιο. Όταν είμαι χαρούμενος και ευχαριστιέμαι τον αγώνα, μπορώ να κάνω υψηλές επιδόσεις. “Xέστηκα” πάνω μου η αλήθεια είναι στην αρχή, πήρα το σκληρό κοντάρι για να περάσω τα 5.65μ.», είπε ο ίδιος, ενθουσιασμένος, μιλώντας αμέσως μετά στην κρατική τηλεόραση.

«Σήμερα είχα δυσκολίες τεχνικές με τους αγώνες και τη συνέπεια που έχω, μπορέσαμε να καταφέρουμε να ανεβούμε ψυχολογικά. Όταν είμαι χαρούμενος και χαίρομαι το αγώνισμα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα», πρόσθεσε, δίνοντας μεγάλη σημασία στην ψυχολογία. Ο ίδιος, είχε αποκαλύψει στο πρόσφατο παρελθόν τη δική του μάχη που έδινε με τις κρίσεις πανικού και την κατάθλιψη μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που είχε.

«Μετά από έναν τραυματισμό που είχα κατά τη διάρκεια της σεζόν στον κλειστό στίβο, μία σειρά από γεγονότα κατάφεραν να μειώσουν εντελώς το ηθικό μου. Για πρώτη φορά φέτος έπαθα μια πλήρη κρίση πανικού που κατά συνέπεια με έκανε να βυθιστώ στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα πολύ τον εαυτό μου για να ανατρέψω αυτή την κατάσταση, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς ο «κακός» Μανόλο κυριάρχησε», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και συνέχισε:

«Ανάγκασα τον εαυτό μου να συνεχίσει τη σεζόν και να προσπαθήσω να είμαι θετικός και να απολαμβάνω κάθε αγώνα όπως κάνω, αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και χωρίς κίνητρο. Είμαι κουρασμένος και νιώθω εντελώς εξαντλημένος. Τελειώνω τη σεζόν μου εδώ. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα για να ανακτήσω το χαμόγελό μου».

Ευτυχώς, το χαμόγελό του το είδαμε την Κυριακή στη Γλασκώβη. Και όπως είπε ο ίδιος για τα επόμενα σχέδιά του:

«Να κάτσω να ηρεμήσω με την οικογένεια μου, να κάτσω να ξεκουραστώ γιατί έχω πολλούς αγώνες στον ανοικτό μέχρι το Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς αγώνες».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ