Η ελληνική καρδιά χτυπά και στο Super Bowl – Δύο πρωταθλήματα σε δύο χρόνια για τον 23χρονο αμυντικό
Καλά Νέα

Η ελληνική καρδιά χτυπά και στο Super Bowl – Δύο πρωταθλήματα σε δύο χρόνια για τον 23χρονο αμυντικό

Δεν έχει ακόμη κλείσει τα 23 του χρόνια και ήδη έχει καταφέρει πολλά περισσότερα από όσα άλλοι θρύλοι του Αμερικανικού Ποδοσφαίρου, δεν πέτυχαν σε όλη τους την καριέρα. Ο Έλληνας αμυντικός  στα δύο του χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας έχει βάλει στη συλλογή του ισάριθμα πρωταθλήματα και το όνομά του ανάμεσα στις ιστορικές φυσιογνωμίες του πιο δημοφιλούς σπορ των ΗΠΑ.

Οι Κάνσας Σίτι Τσιφς νίκησαν τους Σαν Φρανσίσκο 49ερς με 25-22 στην παράταση και εξασφάλισαν τον δεύτερο διαδοχικό τους τίτλο τίτλο τους στο Super Bowl LVIII, που διεξήχθη στο Λας Βέγκας, εδραιώνοντας το status τους ως η νέα δυναστεία του NFL.

Οι Τσιφς έχουν πλέον κερδίσει τρία Super Bowl σε πέντε χρόνια και είναι οι πρώτη ομάδα που κατακτά διαδοχικούς τίτλους μετά τους Νιού Ίνγκλαντ Πέιτριοτς τον Φεβρουάριο του 2005.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 19-19 και στην παράταση οι 49ερς πήραν το προβάδισμα (22-19) με field goal του Μούντι. Όμως ο quarterback των Τσιφς Πάτρικ Μαχόουμς ενορχήστρωσε ένα drive 75 γιαρδών που ολοκληρώθηκε με touchdown του Μερκοουλ Χάρντμαν για το τελικό 25-22.

Οι Τσιφς μαζί με τους Πίτσμπουργκ Στίλερς της δεκαετίας του 1970, τους Ντάλας Κάουμποϊς της δεκαετίας του 1990 και τους Νιού Ίνγκλαντ Πέιτριοτς των δεκαετιών 2000 και 2010 είναι οι μόνες ομάδες στην Ιστορία, που έχουν κερδίσει τρία Super Bowl σε μια πενταετία.

MVP αναδείχθηκε ο «φοβερός και τρομερός» Πάτρικ Μαχόουμς, που κέρδισε το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο του Super Bowl MVP και το τρίτο συνολικά το βράδυ της Κυριακής στο Λας Βέγκας. Ο 28χρονος Μαχόουμς έπιασε στη σχετική λίστα τον Τζό Μοντάνα με τρία MVP Super Bowl και υστερεί μόνο του Τομ Μπρέιντι, που έχει κατακτήσει το βραβείο πέντε φορές.

Με ελληνική σημαία πανηγύρισε ο Καρλαύτης

Εξαιρετικό ματς έκανε και ο Γιώργος Καρλαύτης με την άμυνα των Τσιφς. Ο 22χρονος Defensive End μάλιστα έκλεψε την μπάλα στην πρώτη φάση του αγώνα και κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό Super Bowl της καριέρας του.

Μετά τον τελικό, ο Καρλαύτης τίμησε για ακόμη μια φορά την πατρίδα του πανηγυρίζοντας με την ελληνική σημαία στους ώμους του, έχοντας όπως πάντα στο πλευρό του την οικογένειά του.

Ποιος είναι ο Γιώργος Καρλαύτης

Ο Γιώργος Καρλαύτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 2001. Πριν φτάσει στην κορυφή του NFL για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, δοκίμασε την τύχη του σε πολλά αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, στίβο, καλαθοσφαίριση και υδατοσφαίριση. Ήταν αρκετά καλός στο πόλο και έπαιξε με την Εθνική Ελλάδας στους Έφηβους ως τερματοφύλακας. Επίσης, ανήκε στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, του οποίου ήταν φανατικός οπαδός.

Ο απροσδόκητος θάνατος του πατέρα του, Ματθαίου, στην Κω από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφωνούσε σε ένα συνέδριο μηχανικών άλλαξε εντελώς τη ζωή του.

Η οικογένεια του τότε 13χρονου Γιώργου μετακόμισε από την Αθήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί ασχολήθηκε αρχικά με τον στίβο κερδίζοντας συνεχόμενα πρωταθλήματα στη σφαιροβολία. Ο Γιώργος, λόγω του πόλο και της σφαιροβολίας, είχε εξειδικευμένη χρήση των χεριών, κάτι που του χρειάστηκε και στο NFL αργότερα.

Στα 18 του έπαιξε στο U.S. Army All-American Game, όπου ανακηρύχθηκε αμυντικός παίκτης της χρονιάς. Έπαιξε κολεγιακό ποδόσφαιρο στο Purdue, όπου κατέκτησε όλες τις διακρίσεις των Big Ten, προτού επιλεχθεί από τους Κάνσας Σίτι Τσιφς στον πρώτο γύρο του NFL Draft του 2022.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ