Μέλος διεθνούς ομάδας καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού
Έργα Ελλήνων

Μέλος διεθνούς ομάδας καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού

Η Ελένη Περράκη είναι μέλος μιας  διεθνούς ερευνητικής ομάδας με στόχο την ανακάλυψη των γονιδίων που αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Η ίδια και η ομάδα της κατάφεραν να προσδιορίσουν πως δύο γενετικές μεταλλάξεις, η rs10816625 και η  rs13294895 είναι μέρος του χρωμοσώματος 9. Η πρώτη γονιδιακή μετάλλαξη αυξάνει κατά 12% τις πιθανότητες για μια γυναίκα να παρουσιάσει καρκίνο του μαστού και η δεύτερη τις αυξάνει κατά 9%.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2006. Πήρε το πτυχίο της στη Βιολογία το 2011. Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και πήρε το μεταπτυχιακό της με διάκριση στο πεδίο της Γενετικής.

Το 2012 εργάστηκε ως ερευνητική βοηθός στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Τον Οκτώβριο του 2013 ξεκίνησε να εργάζεται στο Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου στο Τσέλσι  του Λονδίνου όπου και έγινε μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Η Περράκη κέρδισε  το Silver Poster Award για την εργασία : “The role of rs9282641 polymorphism of the CD86 gene in susceptibility to multiple sclerosis. A PhD proposal.”

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ