Διευθυντής Καρδιαγγειακής Καινοτομίας στο Mount Sinai
Έργα Ελλήνων

Διευθυντής Καρδιαγγειακής Καινοτομίας στο Mount Sinai

Ο Γιώργος Ντάγκας είναι καθηγητής Ιατρικής στο Mount Sinai School of Medicine και διευθυντής Καρδιαγγειακής Καινοτομίας στο Καρδιαγγειακό Ινστιτούτο του Mount Sinai Medical Center της Νέας Υόρκης.

Το τμήμα, που ανέλαβε ο Δρ. Ντάγκας, κάνει όλες τις μη χειρουργικές επεμβατικές πράξεις για τη θεραπεία των περισσοτέρων καρδιαγγειακών παθήσεων (όπως stent, αγγειοπλαστική και αθηρεκτομή), χρησιμοποιώντας καθιερωμένες αλλά και καινοτόμες τεχνικές για την πρόληψη και διάλυση θρομβώσεων των στεφανιαίων και περιφερικών αρτηριών.

Επικεντρώνεται κυρίως σε θεραπείες καρδιαγγειακών παθήσεων με τη χρήση ειδικού καθετήρα. Σημαντικός αριθμός καρδιαγγειακών παθήσεων μπορεί να επιλυθεί με τη χρήση των ειδικών καθετήρων, οι οποίοι είναι λεπτοί και ευλύγιστοι και μπορούν να περάσουν μέσα από τα αιμοφόρα αγγεία. Οι καθετήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για διαγνωστικό έλεγχο είτε στην επιδιόρθωση αιμοφόρων αγγείων και οπών στην καρδιά, βοηθώντας πολλές φορές τους ασθενείς να αποφύγουν σημαντικές και σοβαρές επεμβάσεις.

Ο Δρ. Ντάγκας είναι Πρόεδρος του American College of Cardiology Interventional Scientific Council και έχει υπάρξει διαχειριστής του Society for Cardiovascular Angiography & Interventions (SCAI). Για πολλά συναπτά έτη ήταν ο συνδιευθυντής στα ετήσια συνέδρια Διακαθετηριακής θεραπείας καρδιαγγειακών παθήσεων που πραγματοποιούνταν τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και την Ευρώπη αλλά και μέλος της επιτροπής πολλών διεθνών διασκέψεων όπως οι ACCi2, ACCIS και SCAI.

Ολοκλήρωσε τις ιατρικές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε την άσκηση του στην Παθολογία στο νοσοκομείο Miriam του Ρόουντ Άιλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών και με υποτροφία ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε σχέση  με τις καρδιαγγειακές νόσους στο νοσοκομείο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη.

Προτού ενταχθεί στο δυναμικό του  Mount Sinai υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής της Έδρας Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Κολούμπια και διευθυντής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Επεμβατικής Καρδιολογίας.

Ο Δρ. Ντάγκας έχει λάβει πιστοποίηση από την αμερικανική επιτροπή  εσωτερικής παθολογίας, καρδιαγγειακών νοσημάτων και επεμβατικής καρδιολογίας και από την αμερικανική επιτροπή αγγειακής ιατρικής.

Επίσης, έχει εκλεγεί μέλος σε επτά εθνικές και διεθνείς ιατρικούς συλλόγους (AHA, ACC, ACCP, ESC, SCAI, ACP-ASIM, SVM).

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ