Ερευνητής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος
Έργα Ελλήνων

Ερευνητής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος

Ο Ερρίκος Παυλής είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Maryland – Baltimore County (UMBC) και ήταν ερευνητής στο Ενιαίο Κέντρο Τεχνολογίας Γήινων Συστημάτων της NASA.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Σπούδασε στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του στις Επιστήμες Γεωδαισίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 1974, διορίστηκε βοηθός ερευνητή στο Κέντρο Δορυφόρων Διονύσου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπου και παρέμεινε για δύο έτη.

Από το 1977 έως και το 1983, υπήρξε βοηθός ερευνητή στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Στη συνέχεια εργάστηκε στη Βαυαρική Ακαδημία Επιστημών και δύο χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Την περίοδο 1985-1989 εργάστηκε στην εταιρεία EG&G Washington Analytical Services Center στο Λάνχαμ του Μέριλαντ ως ανώτερος επιστημονικός συνεργάτης. Τον τελευταίο χρόνο εργάστηκε στο εργαστήριο Φυσικής στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ της NASA.

Από το 1989 έως και το 1997, ο Ερ. Παυλής εργάστηκε ως βοηθός ερευνητή στο τμήμα Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Μέριλαντ. Ένα χρόνο αργότερα, έλαβε τη θέση του αναπληρωτή καθηγητή-ερευνητή στο UMBC και από το 2009 έως και σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του πανεπιστημίου.

Είναι μέλος σε περισσότερους από 10 διεθνείς οργανισμούς όπως το ILRS Central Bureau, το ASPRS, το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Mηχανικών και το FKF Honor Society. Ο Έλληνας επιστήμονας έχει λάβει πολλές διακρίσεις όπως το βραβείο TOPEX Earth Gravity Model Development Team group achievement award το 1986, το Goddard Earth Model GEMT3 group achievement award το 1992, το Joint Gravity Model-1 Team group achievement award το 1993 και το TOPEX/Poseidon Mission Design Team group achievement το 1995.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ