Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Λουγκάνο της Ελβετίας
Έργα Ελλήνων

Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Λουγκάνο της Ελβετίας

Η Ευανθία Παπαδοπούλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Λουγκάνο της Ελβετίας. Η έρευνα της επικεντρώνεται στο σχεδιασμό, την ανάλυση και την υλοποίηση αλγορίθμων, την υπολογιστική γεωμετρία και τις εφαρμογές της, καθώς και στις δομές δεδομένων και αλγοριθμικές πτυχές των VLSI κυκλωμάτων.

Έλαβε το πτυχίο της στα Μαθηματικά από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τον Ιούνιο του 1986 και τον Δεκέμβριο του 1989 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι στο Σικάγο.

Τον Δεκέμβριο του 1995 εκπόνησε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο Νορθουέστερν του Ιλινόι. To 1996 ξεκίνησε να εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο T.J. Watsonτης IBM στην Νέα Υόρκη. Άρχισε την σταδιοδρομία της εκεί ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια έως και το 1998 και στη συνέχεια εντάχθηκε στο ερευνητικό προσωπικό μέχρι και το 2008. Στη διάρκεια της παραμονής της στο ερευνητικό κέντρο, η Ε. Παπαδοπούλου εισήγαγε τα γενικευμένα διαγράμματα πολυγωνικών αντικειμένων Voronoi στα VLSI ως βασικό εργαλείο κριτικής ανάλυσης καθώς και σε άλλα θέματα που σχετίζονται με τα VLSI κυκλώματα. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία IBM Microelectronics χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία σε όλα της τα VLSI κυκλώματα.

Για την εργασία της “Voronoi based Critical Area Analysis”, η Ε. Παπαδοπούλου τιμήθηκε με το βραβείο “Εξαιρετικής Καινοτομίας” της IBM τον Αύγουστο του 2006 καθώς και με το βραβείο “Τεχνικού Επιτεύγματος” τον Δεκέμβριο του 2006.

Εκτός από τα δύο βραβεία που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη εργασία, η Ε. Παπαδοπούλου έχει λάβει πληθώρα άλλων όπως το βραβείο “Επίτευγμα Εφεύρεσης Πρώτης Πατέντας” το οποίο έλαβε τον Μάιο του 1998, το βραβείο “Επίτευγμα Εφεύρεσης, 1ο στάδιο” τον Ιούλιο του 1999, το “IBM Research Division Award”, για την ανάπτυξη και προώθηση του MASH” τον Δεκέμβριο του 1999, το “Επίτευγμα Εφεύρεσης, 2ο στάδιο” τον Μάρτιο του 2005 και τέλος το βραβείο “Επίτευγμα Εφεύρεσης, 3ο στάδιο” τον Σεπτέμβριο του 2007.

Από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και σήμερα, η Ε. Παπαδοπούλου εργάζεται ως καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Λουγκάνο της Ελβετίας.

Η Ε. Παπαδοπούλου μαζί με τους J. Xu, και L. Xu έγραψαν το κεφάλαιο“Map of Geometric Minimal Cuts with Applications”του βιβλίου “Εγχειρίδιο Συνδυαστικής Βελτιστοποίησης” και μαζί με τον Puneet Gupta έγραψαν το κεφάλαιο “Απόδοση Ανάλυση και Βελτιστοποίηση” του βιβλίου “Το Εγχειρίδιο των Αλγορίθμων για Σχεδιασμό Αυτοματισμού”.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. Vullnet Likollari

    Bravo Na exeis igeia kai movo xara sti zoi sou.
    Mas kanis perifanus sto kozmo


  2. Vullnet Likollari

    Bravo Sinxaritiria gia ti doulia sou ,kai na exeis igeia kai xara sti zoi sou


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ