Ο Έλληνας κυνηγός κλεμμένων αρχαιοτήτων εντόπισε ύποπτης προέλευσης άγαλμα
Καλά Νέα

Ο Έλληνας κυνηγός κλεμμένων αρχαιοτήτων εντόπισε ύποπτης προέλευσης άγαλμα

Μια ακόμη υπόθεση αρχαιοκαπηλείας από το περίφημο αρχείο των Σάιμς – Μιχαηλίδη φέρνει στο φως ο Χρήστος Τσιρογιάννης. Ο Χρήστος Τσιρογιάννης είναι αρχαιολόγος και ερευνητής παράνομων αρχαιοτήτων και διεθνών αρχαιοκαπηλικών κυκλωμάτων στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

“Πρόκειται για έναν ανδρικό κορμό, τρεις φωτογραφίες του οποίου έχουν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ελληνικού τμήματος δίωξης αρχαιοκαπηλίας το 2006 στη Σχοινούσα, όπου βρέθηκαν παράνομες αρχαιότητες που ανήκαν στους Ρόμπιν Σάιμς και Χρήστο Μιχαηλίδη” τονίζει ο κ. Τσιρογιάννης.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το άγαλμα βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο Millon σε δημοπρασία που θα γίνει στο Παρίσι. Ο κ. Τσιρογιάννης έχει ήδη ενημερώσει τις γαλλικές αρχές.

“Ο οίκος Millon αναγράφει ως προέλευση τις Royal- Athena Galleries της Νέας Υόρκης. Οι Σάιμς- Μιχαηλίδης δεν αναφέρονται πουθενά. Το 2006 ανακάλυψα ότι το ίδιο άγαλμα είχε πωληθεί από τους Sotheby’s, σε δημοπρασία που έγινε τον Ιούλιο του 1982. Ούτε αυτό αναφέρεται στην ιστορία προέλευσης” σημειώνει ο Έλληνας ερευνητής.

Διαβάστε επίσης:

Ακόμα μια επιτυχία για τον Έλληνα κυνηγό κλεμμένων αρχαιοτήτων

Χρήστος Τσιρογιάννης: Κυνηγός κλεμμένων αρχαιοτήτων

4 αντικείμενα εντοπίστηκαν σε δημοπρασία από τον Έλληνα κυνηγό κλεμμένων αρχαιοτήτων

Νέα επιτυχία για τον Έλληνα κυνηγό κλεμμένων αρχαιοτήτων

Ματθαίος Μπογδάνος: Αναζητά κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ