Οι πλουσιότεροι Έλληνες στον κόσμο για το 2015
Καλά Νέα

Οι πλουσιότεροι Έλληνες στον κόσμο για το 2015

Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για το 2015. Για τη συγκεκριμένη λίστα η ομάδα του Forbes εντόπισε 1826 δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι συνολικά κατέχουν 7,05 τρις δολάρια, παρατηρώντας σημαντική αύξηση από πέρσι που οι περιουσίες τους στο σύνολο άγγιζαν τα 6,4 τρις. Η ίδια λίστα το προηγούμενο έτος συμπεριελάμβανε 1645 δισεκατομμυριούχους. Ο Μπιλ Γκέιτς για 16η φορά είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η περιουσία του ανέρχεται στα 79,2 δις δολάρια και φέτος παρουσιάζεται πλουσιότερος κατά 3,2 δις. Φυσικά, δεν μπορούσαν να λείπουν και οι Έλληνες επιχειρηματίες από τη λίστα με τους πλουσιότερους στον κόσμο.

Πλουσιότερος Έλληνας ο Φιλάρετος Καλτσίδης και φέτος

Ο Φιλάρετος Καλτσίδης είναι ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο με περιουσία που ανέρχεται στα 4,4 δις δολάρια. Βρίσκεται στη θέση 369 της λίστας. To 2014 βρισκόταν στην θέση 234 με περιουσία 6 δις δολάρια. Ο κ. Καλτσίδης διατηρεί διπλή υπηκοότητα, την ελληνική και την ρωσική. Η τσιμεντοβιομηχανία του, Eurocement Holding AG, είναι η μεγαλύτερη στο είδος της στη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα για τον Φιλάρετο Καλτσίδη εδώ.

Ακολουθεί στη θέση 481 ο ελληνικής καταγωγής Τζιμ Ντέιβις. Η περιουσία του Τζιμ και της οικογένειας του ανέρχεται στα 3,7 δις δολάρια. Είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας υποδημάτων New Balance.  Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από την Ελλάδα στις ΗΠΑ όπου και γεννήθηκε το 1943.

Διαβάστε περισσότερα για τον Τζιμ Ντέιβις εδώ.

Ακολουθεί στη θέση 557, ο Τζον Κατσιματίδης με περιουσία 3,1 δις. Το 2014 είχε καταλάβει την 551η θέση με 3 δις δολάρια. Ο όμιλος επιχειρήσεων που κατέχει περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 Βενζινάδικα αλλά και εταιρείες Real Estate.

Διαβάστε περισσότερα για τον Τζον Κατσιματίδη εδώ.

Στη θέση 663 βρίσκεται ο Ελληνοιταλός Τζον Πολ Ντετζόρια, με περιουσία που αγγίζει τα 2,8 δις δολάρια (το 2014 είχε 3 δις και βρισκόταν στη θέση 551). Μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων του αντλεί από την εταιρεία του, «John Paul Mitchell Systems», που παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών. Μάλιστα πριν χτίσει την αυτοκρατορία του, ήταν άστεγος και ζούσε στο αυτοκίνητο του.

Διαβάστε περισσότερα για τον Τζον Πολ Ντετζόρια εδώ.

Στην 737η θέση από την 687η που ήταν το 2014 βρίσκεται ο Φίλιππος Νιάρχος. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 2,5 δις δολάρια. Θεωρείται ένας από τους 10 μεγαλύτερους συλλέκτες στον πλανήτη. Μόνο η συλλογή τους από πίνακες και έργα τέχνης υπολογίζεται ότι ξεπερνάει το 1 δις δολάρια.

Στην 782η θέση βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία ύψους 2,4 δις  ευρώ. Το 2014 βρισκόταν στην 506η θέση. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση. Σπούδασε στο London School of Economics και στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία των επιχειρήσεων της οικογένειας Λάτση. Αν και καταγόταν από εφοπλιστική οικογένεια ίδρυσε το EFG Group και δραστηριοποιείται στον τραπεζικό χώρο. Διαμένει μόνιμα στη Γενεύη.

Στην 847η θέση της λίστας βρίσκεται ο Μάικλ Ζάχαρης (828η θέση στη λίστα του 2014) με εκτιμώμενη περιουσία αξίας 2,2 δις δολαρίων, από 2,1 δις που είχε το 2014. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, το απέκτησε μέσα από την πώληση της επιτυχημένης φαρμακοβιομηχανίας του Kos Pharmaceuticals το 2006, έναντι 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα για τον Μάικλ Ζάχαρης εδώ.

Στην ίδια θέση της λίστας (847η)  βρίσκεται ο Ντιν Μητρόπουλος (1284η θέση το 2014)  η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 2,2 δις δολάρια, ενώ το 2014 είχε 1,3 δις. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Pabst Brewing, παράγει πάνω από 24 μάρκες μπύρας και ποτών. Η οικογένεια του μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ήταν 9 ετών και τα τελευταία χρόνια το όνομα του βρίσκεται στις λίστες με τους 15 πλουσιότερους Έλληνες.

Διαβάστε περισσότερα για τον Ντιν Μητρόπουλο εδώ.

Στην 894η θέση βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης. Το 2014 βρισκόταν στη 687η θέση. Δραστηριοποιείται στα ορυχεία. Η περιουσία του υπολογίζεται σήμερα σε 2,2 δις δολάρια. Είναι διακεκριμένος διαχειριστής επενδύσεων σε βιομηχανικά μέταλλα παγκοσμίως και διατηρεί διοικητικές θέσεις στις μεγαλύτερες θυγατρικές της Glencore, της οποίας είναι και μέτοχος.

Στην θέση 949 πλασάρεται ο Γιώργος Αργυρός με την περιουσία του να αγγίζει τα 2 δις δολάρια (731η θέση στη λίστα του 2014 με 2,4 δις). Ασχολείται με το real estate και επενδύσεις και είχε διατελέσει πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ισπανία.

Στη θέση 1054  βρίσκεται ο Peter Peterson ή Πήτερ Πετρόπουλος (796η θέση στη λίστα του 2014), η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 1,8 δις δολάρια, έναντι των 2,2 δις δολάρια που είχε το 2014. Είναι επιχειρηματίας, τραπεζίτης, συγγραφέας και πολιτικός, ενώ διετέλεσε γραμματέας Εμπορίου των ΗΠΑ από τις 29 Φεβρουαρίου 1972 έως τον Φεβρουάριο του 1973, υπό την προεδρία του Νίξον. Θεωρείται ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα για τον Πήτερ Πέτερσον εδώ.

Στη θέση 1500 βρίσκεται ο Αλέξανδρος Σπανός (1465η θέση στη λίστα του 2013) με συνολική περιουσία αξίας 1.3 δις δολάρια, ενώ το 2014 είχε 1,1 δις δολάρια. Ο κ. Σπανός ασχολείται με το real estate και κατοικεί στις ΗΠΑ, ενώ είναι ιδιοκτήτης των San Diego Chargers.

Διαβάστε περισσότερα για τον Αλέξανδρο Σπανό εδώ.

Δείτε τη λίστα με του πλουσιότερους Έλληνες για το 2014

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 3

  1. Ισαβελα

    Ζηλευω θαυμαζω και σεβομαι αυτους τους ανθρωπους που καταφεραν και εφτασαν σε τοσο μεγαλο πλουτο. Επιθυμω πολυ να τους μοιασω. Η ζωη με τοσα χρηματα περναει ομορφα κι ωραια.Πας ταξιδια διακοπες κανεις συνεχεια εχεις ωραια ρουχα ακριβα αυτοκινητα και πολυτελη σπιτια.Νοιωθεις ομορφα, ασφαλεια σιγουρια κι εμπιστοσυνη στο αυριο. Ειναι υπεροχο θαυμασιο σπουδαιο να εισαι πλουσιος.Τρως οτι φαγητο επιθυμεις και ευχαριστεις για την καθε στιγμη που περναει τοσο ομορφα. Σας ζηλευω πολυ.Χαιρομαι ομως με τον πλουτο που υπαρχει πανω στην γη .Μπραβο σε εσας που τον κατακτησατε!


    • Ευθύμιος Αλεξόπουλος

      Μέχρι να πλουτίσεις άραξε, με ένα Άρλεκιν ξεχνιέσαι! Χααααχαχαχαχα


  2. Robert Z Miczke

    I admire greek people they r some of the hardest working people u will ever know


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ