Στη λίστα των πλουσιότερων στις ΗΠΑ
Σημαντικοί Έλληνες

Στη λίστα των πλουσιότερων στις ΗΠΑ

Η περιουσία του Τζον Κατσιματίδη, που μεγάλωσε σε μία φτωχή συνοικία του Χάρλεμ, ξεπερνά τα 3,3 δις δολάρια, ενώ ο όμιλος επιχειρήσεων που κατέχει περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 Βενζινάδικα αλλά και εταιρίες Real Estate.

Το Forbes τον συμπεριέλαβε στη λίστα για το 2016 με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική, γνωστή και ως Forbes 400. Βρίσκεται στο νούμερο 194 με περιουσία 3,3 δις δολάρια.

Στη λίστα του 2014 βρισκόταν στη θέση 280 και είναι ο τρίτος πλουσιότερος Έλληνας στην Αμερική, ενώ συνολικά στη συγκεκριμένη λίστα μπήκαν μόλις 7 Έλληνες.

Το 2013 δεν κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης, αλλά συνεχίζει την προσπάθεια επικοινωνίας με τους κατοίκους, κάνοντας πια δική του ραδιοφωνική εκπομπή κάθε Κυριακή πρωί στη Νέα Υόρκη.

Η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Ελλάδα, όταν ήταν βρέφος και μεγαλώνοντας βοήθησε τον πατέρα του να τα βγάλουν πέρα δουλεύοντας τα βράδια σε ένα μπακάλικο.

«Μεγάλωσα φτωχικά, αλλά πάντα ονειρευόταν να γίνει ένας Αριστοτέλης Ωνάσης» δήλωσε.

Το 2007, έκλεισε με τζίρο 3,3 δις δολαρίων και απασχολεί 8.500 εργαζομένους. Ο κ. Κατσιματίδης φοίτησε, ενώ παράλληλα δούλευε ως εργάτης σε σούπερ μάρκετ, στο πανεπιστήμιο NYU, από το οποίο δεν κατάφερε να πάρει ποτέ το πτυχίο του. Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, το οποίο είναι ένα από τα δέκα καλύτερα των Η.Π.Α., τον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα αλλά και επιχειρηματία της χρονιάς του 1997. Σήμερα, είναι μέλος της επιτροπής διοίκησης του δημοτικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Έχει κάνει πολλές δωρεές σε διάφορα ιδρύματα, στην εκκλησία αλλά και στο δημοκρατικό κόμμα.

Δείτε επίσης:

Forbes: 7 Έλληνες στη λίστα με τους πλουσιότερους της Αμερικής για το 2016

Forbes: 7 Έλληνες στη λίστα με τους πλουσιότερους της Αμερικής 

Οι πλουσιότεροι Έλληνες στον κόσμο για το 2014

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. ANESTHS ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    Γιατί δεν κ;aνει μια επένδυση στην Νίσυρο με τόσα δις που είχε μιας και είναι η πατρίδα του θα του προτείναμε να ανατήξει την λουτρόπολη της Νισύρου όχι σαν επένδυση αλλα σαν προσφορά προς τον δήμο μιας και ο δήμαρχος έκανε πολλά χρ;oνια στην Αμερική και γνωρίζει τον ελληνισμού στην Αμερικής

    http://www.loytropoleis.com ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310905164


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ