Ο μεγιστάνας των ακινήτων στις ΗΠΑ
Σημαντικοί Έλληνες

Ο μεγιστάνας των ακινήτων στις ΗΠΑ

Ο Γιώργος Αργυρός είναι ιδρυτής της Arnel & Affiliates και ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες ελληνικής καταγωγής στις ΗΠΑ. Το περιοδικό Forbes τον περιλαμβάνει κάθε χρόνο στις γνωστές του λίστες. Έχει διατελέσει Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ισπανία και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον τομέα των κτηματομεσιτικών. Για περίπου 8 χρόνια ήταν και ιδιοκτήτης της ομάδας Α’ Κατηγορίας Baseball, Seattle Mariners από το 1981 έως και το 1989.

Το 2016 στη λίστα του Forbes, Forbes 400, με τους 400 πιο πλούσιους επιχειρηματίες στις ΗΠΑ βρέθηκε στη θέση 335 με περιουσία που αγγίζει τα 2,1 δις δολάρια.

Γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ το 1937 και μεγάλωσε στη Πασαντίνα της Καλιφόρνια. Ο παππούς και η γιαγιά του μετανάστευσαν από την Ελλάδα, οπότε θεωρείται ως 2ης γενιάς Αμερικάνος πολίτης. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Chapman Οικονομία & Διοίκηση.

Η πρώτη του δουλειά ήταν σε ένα μπακάλικο και στη συνέχεια προχώρησε σε αγοραπωλησίες ακινήτων σε βενζινάδικα. Το 1963 ανοίγει το δικό του χρηματιστηριακό γραφείο, γνωστή αργότερα ως Arnel Development Company. Έως και σήμερα η εταιρεία έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη, κατασκευή και διαχείριση περισσοτέρων απο 5.500 ακινήτων, καθώς και αρκετά εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα εμπορικού και βιομηχανικού χώρου.

Αργότερα γίνεται συνέταιρος στη Westar Capital, μια εταιρεία ιδιωτικών επενδύσεων που παρέχει κεφάλαια για την ανάπτυξη εταιρειών. Στην εταιρεία είχε επίσης και τον ρόλο του Principal Financial Provider.

Ήταν μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις εμπορικές πολιτικές και διαπραγματεύσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και το 1990, ο Πρόεδρος Bush τον διορίζει στο διοικητικό συμβούλιο της Federal Home Loan Mortgage Corporation. Από τον Νοέμβριο του 2001 και για τρία χρόνια ήταν πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ισπανία.

Από το 1981 έως και το 1987, ήταν συνιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας AirCal, που πουλήθηκε στην American Airlines, καθώς και ο ιδιοκτήτης της ομάδας Seattle Mariners, ομάδας Α’ Κατηγορίας στο Baseball, για εννέα σεζόν.

Ο  Γιώργος Αργυρός είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της First American Corporation και DST Systems, Inc. Πριν το αξίωμα του Πρέσβη, ήταν στο διοικητικό συμβούλιο του Rockwell International Corporation και της The Newhall Land and Farming Company.

Διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Horatio Alger Association στην Ουάσινγκτον από το 1995 έως και το 1998, πρόεδρος από το 1998 έως και το 2000 και σήμερα υπηρετεί έως Treasurer και Επίτιμος Πρόεδρος.

Από το 1976 έως και το 2001, ο Αργυρός έγινε ο μακροβιότερος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημίου Chapman, ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Δύσης. Παραμένει σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ επίσης υπηρετεί και ως Life Trustee για το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.

Το 2008 δώρισε 20 εκατομμύρια δολάρια για την ίδρυση του Κέντρου Υγείας Eisenhower George and Julia Argyros Health Center.

Το 1993 τιμήθηκε με το βραβείο  Horatio Alger Award of Distinguished Americans, το πιο πολυπόθητο βραβείο που μπορεί να δοθεί σε Αμερικάνο πολίτη, μη-στρατιωτικό.

Δείτε επίσης:

Forbes: 7 Έλληνες στη λίστα με τους πλουσιότερους της Αμερικής για το 2016

Forbes: 7 Έλληνες στη λίστα με τους πλουσιότερους της Αμερικής 

Οι πλουσιότεροι Έλληνες στον κόσμο για το 2014

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Andreas Papandreou

    Bravo


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ