Ο Σπαρτιάτης των San Francisco Giants
Έργα Ελλήνων

Ο Σπαρτιάτης των San Francisco Giants

Ο Γιώργος Κόντος είναι επαγγελματίας παίκτης του μπειζμπολ και είναι μέλος της ομάδας San Francisco Giants.  Το παρατσούκλι του είναι ο «Σπαρτιάτης», λόγω της καταγωγής από την Σπάρτη Λακωνίας.

Γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου του 1985 και μεγάλωσε σε ένα παραδοσιακό ελληνικό σπίτι στο Σικάγο.  Ο πατέρας του και η μητέρα του κατάγονται από την Σπάρτη. Μετά την ταινία «300», το παρατσούκλι εδραιώθηκε και τώρα όλα τα γάντια του γράφουν «Spartan». Από το γυμνάσιο φάνηκε το μεγάλο του ταλέντο στο συγκεκριμένο άθλημα και μάλιστα ανακηρύχθηκε παίκτης της χρονιάς στο Ιλινόις το 2003. Επίσης ήταν πολύ καλό στο γκολφ και το μπάσκετ.

Ο Κόντος έκανε το ντεμπούτο του στην Μεγάλη Κατηγορία με τους New York Yankees το 2011 και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στους Giants για την σεζόν 2012. Μάλιστα κέρδισε το 2012 World Series με τους Giants.

Πριν παίξει επαγγελματικά, ασχολείτο με το μπέιζμπολ στην κολεγιακή ομάδα του Πανεπιστημίου του Northwestern, στις Αγριόγατες του Northwestern. Οι New York Yankees τον διάλεξαν το 2006 και έπαιξε σε διάφορες ομάδες των Yankees, όπως τους Staten Island Yankees και τους Tampa Yankees.

Αγαπά πολύ το φαγητό και ειδικά τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές της μητέρας του.

«Είμαστε Έλληνες και η μητέρα μου εξαιρετική μαγείρισσα. Οι φακές και η φασολάδα της είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά όπως επίσης το κοτόπουλο με πατάτες, τα γεμιστά και το παστίτσιο!»

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ