Ο “Μάγος” της δεκαετίας είναι Ελληνικής καταγωγής
Έργα Ελλήνων

Ο “Μάγος” της δεκαετίας είναι Ελληνικής καταγωγής

Για πάνω από μια δεκαετία, o Criss Angel έχει κυριαρχήσει στον κόσμο της μαγείας και θεωρείται το μεγαλύτερο όνομα στον πλανήτη. Ο τρόπος που προσεγγίζει την τέχνη της μαγείας ξεφεύγει από τετριμμένα, δημιουργώντας μία νέα τάση στο σύγχρονο μυστικισμό. Αναδείχθηκε ως ο Καλύτερος Μάγος για το 2012 από τους δημοσιογράφους του Λας Βέγκας ενώ η Όπρα Γουίνφρεϊ όταν τον υποδέχθηκε στο στούντιο, στο πρόλογό της επανέλαβε τρεις φορές ότι απλά πρόκειται για τον καλύτερο!

Ο Χριστόφορος Νικόλαος γεννήθηκε το 1967 στο Λονγκ Άιλαντ, της Νέας Υόρκης από Έλληνες μετανάστες και ήταν ο μικρότερος από τα τρία παιδιά της οικογένειας Σαραντάκου. Για την επιλογή του να γίνει μάγος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η θεία του η Στέλλα, η οποία του έδειξε ένα απλό κόλπο με τράπουλα αλλά αυτό ήταν αρκετό να ενθουσιάσει τον 6χρονο Criss.

Έχοντας ως πρότυπο τον Χουντίνι, ο Criss από την εφηβεία του διάβαζε για την τέχνη της μαγείας, μάθαινε κόλπα και σε ηλικία 19 ετών έδινε παραστάσεις σε παιδικά πάρτι και σε διάφορα αλλά events, κερδίζοντας κάποιες φορές ακόμα και 3.000 δολάρια την εβδομάδα. Κάπως έτσι είχε φτιάξει το δικό του μονοπάτι το οποίο τον οδήγησε στη λεωφόρο της δόξας.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει δώσει αμέτρητα σόου, πάντα στην ύπαιθρο με κοινό και άπειρους μάρτυρες που δεν πιστεύουν στα μάτια τους…Και πόσο εύκολο είναι να πιστέψεις ότι κάποιος μπορεί να φλέγεται μπροστά σου αλλά στο τέλος να μην έχει πάθει το παραμικρό ή να τον βλέπεις να θάβεται και μετά από λίγη ώρα να είναι και πάλι δίπλα σου. Επίσης, ένα από τα ρεκόρ του είναι ότι έχει καταφέρει να μείνει κάτω από το νερό για 24 ώρες, ρεκόρ που κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει μπορέσει να ξεπεράσει. Βοηθοί του στα σόου είναι τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του Costas και JD, ενώ σε μερικά γυρίσματα είναι παρούσα και η μητέρα του η Δήμητρα, η αγωνία της οποίας είναι κάθε φορά μεγάλη.

Εκτός από τις παραστάσεις στο Λας Βέγκας, ο Criss Angel έχει τη δική του τηλεοπτική του εκπομπή που λέγεται «MINDFREAK» και θεωρείται ως το πιο επιτυχημένο σόου μαγείας στην ιστορία της τηλεόρασης, με πάνω από 100 εκατομμύρια θεατές ανά σεζόν, σε περισσότερες από 90 χώρες. Ακόμα και στο διαδίκτυο ο Criss Angel είναι ο πιο προβεβλημένος μάγος. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στο YouTube το βίντεο στο οποίο περπατάει πάνω νερό έχει περισσότερες από 43 εκατομμύρια θεάσεις, ενώ όλα τα βίντεο του αθροιστικά συγκεντρώνουν σχεδόν 200 εκατομμύρια προβολές. Πλέον ο Criss Angel διαθέτει το δικό του κανάλι στο YouTube στο οποίο οι θαυμαστές του μπορούν να απολαύσουν αποκλειστικά αποσπάσματα των κατορθωμάτων του.

Ένα τέτοιο ταλέντο δεν θα μπορούσε να μην ήταν και πολυβραβευμένο. Μεταξύ άλλων, έχει λάβει τον τίτλο του «Μάγος της Χρονιάς», έξι φορές – πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μάγο. Επιπλέον, ήταν ο νεότερος μάγος που έγινε μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Φημισμένων Μάγων και έχει λάβει το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο Elite Diamond Merlin.

Ο Criss Angel με τη ροκ εμφάνιση, ο σταρ των μάγων, ο άνθρωπος που έχει δηλώσει ότι του αρέσει ο πόνος γιατί έτσι αισθάνεται ζωντανός, διαθέτει μία άλλη πτυχή στο χαρακτήρα του πιο ευαίσθητη. Έχει το δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά που ονομάζεται «BeLieVE Anything is Possible» (Πίστεψε ότι τα πάντα είναι δυνατά) και παράλληλα στηρίζει το ίδρυμα Make a Wish, το οποίο με τη σειρά του τον έχει τιμήσει με το βραβείο Άντρας Χορηγός της χρονιάς για το έργο του και την αφοσίωσή του στα παιδιά και το ίδρυμα. Ο Criss Angel μπορεί να είναι μία αυθεντία στη δημιουργία των ψευδαισθήσεων και στον τρόπο που τις παρουσιάζει αλλά σίγουρα ο ίδιος δεν είναι μία αυταπάτη.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ