Ο πρώτος έλληνας αναβάτης που θα συμμετάσχει στο FIM Junior World Championship
Καλά Νέα

Ο πρώτος έλληνας αναβάτης που θα συμμετάσχει στο FIM Junior World Championship

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορεί να μετρά χιλιάδες θαυμαστές στη χώρα μας ωστόσο λίγοι είναι οι Έλληνες οδηγοί που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στο διεθνές στερέωμα. Με προμετωπίδα το Rally Acropolis και την τεράστια ιστορία του, στη σταθερή προβολή της Formula 1 από την κρατική τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια, έχει δημιουργηθεί η κουλτούρα και το υπόβαθρο για αρκετά νέα παιδιά να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο δύσκολο αυτό σπορ, που όμως σπάνια ξεχωρίζουν.

Ο νεαρός αναβάτης Βασίλης Παντελεάκης, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Σε ηλικία μόλις 16 ετών, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι ικανά να τον αναδείξουν και να τον βάλουν στο δρόμο της διεθνούς καταξίωσης και των διακρίσεων.

Η μέχρι τώρα πορεία του και το πάθος που εκπέμπει για το σπορ του, τον έχουν κάνει έναν από τους πιο αγαπητούς αγωνιζόμενους αναβάτες στην Ελλάδα. Ο ίδιος, με τη σκέψη του καρφωμένη στα όνειρά του, στοχεύει για άλλη μία φορά στην παγκόσμια σκηνή, ανακοινώνοντας την απόφασή του να συμμετάσχει στο FIM Junior World Championship, γα τα δύο επόμενα χρόνια. Παράλληλα, ζητά την συνδρομή οποιουδήποτε χορηγού μπορεί να τον βοηθήσει, καθώς τα κόστη συμμετοχής σε μία τέτοια διοργάνωση είναι πολύ μεγάλα.

«Το 2024 πήραμε τη μεγάλη απόφαση να αγωνιστώ στην κορυφαία κατηγορία Junior Gp του πρωταθλήματος Fim Junior World Championship. Σε αυτή την κατηγορία συμμετέχουνε οι καλύτεροι αναβάτες από όλο τον κόσμο ηλικίας από 16 ετών και άνω και είναι ο προθάλαμος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του moto GP. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι για πρώτη φορά Έλληνας αναβάτης θα αγωνίζεται σε αυτή την κορυφαία κατηγορία», ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στα social media, με απώτερο σκοπό να βρεθεί στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα μηχανών, το moto GP: «Στόχος μου είναι να αγωνιστώ δύο χρόνια σ’ αυτή την κατηγορία να πετύχω μεγάλες διακρίσεις με σκοπό να βρεθώ στο πρωτάθλημα του moto GP που είναι και το μεγάλο μου όνειρο».

Ο Βασίλης Παντελεάκης, έκανε και μία προσπάθεια να αναζητήσει χορηγούς για να τον ενισχύσουν σε αυτή την προσπάθεια: «Επειδή το κόστος συμμετοχής σε αυτή την κατηγορία είναι τεράστιο Θα ήθελα να ζητήσω για όποιον ενδιαφέρεται και έχει την χαρά να γίνει χορηγός αυτής της δύσκολης προσπάθειες και συγχρόνως να προβάλλουμε την χώρα μας παγκοσμίως».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός οδηγός δοκιμάζει την τύχη του στο διεθνές στερέωμα. Πριν από λίγες ημέρες, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό σε τριήμερα δοκιμαστικά που πραγματοποιήθηκαν στην πίστα Guadix της Ισπανίας με σκοπό να επιλεγεί στην τελική δεκάδα των αναβατών για ένα εισιτήριο στο Red Bull MotoGP Rookies Cup του 2024, όμως δεν τα κατάφερε.

Μπορεί να απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια από τους κριτές, ωστόσο για να φτάσει κανείς στην τελική δεκάδα δεν πρέπει να έχει μόνο ταχύτητα. Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση με χορηγούς παγκόσμιας εμβέλειας αλλά και… εθνική κληρονομιά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, κάτι που κάνει τον προσωπικό του αγώνα για το κυνήγι του ονείρου του, αρκετά πιο δύσκολο.

Ο Βασίλης Παντελεάκης, έφυγε από την Ισπανία γεμάτος νέες εμπειρίες και εικόνες ενώ συνέχισε το αγωνιστικό του ταξίδι με τη συμμετοχή του στον 6ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM JuniorGP, στην κατηγορία Hawkers European Talent Cup 2023.

Ο 16χρονος νεαρός πρωταθλητής, έγινε ευρύτερα γνωστός στη χώρα μας από τη συμμετοχή του, το 2017, σε ηλικία 10 ετών, στο talent show, «Ελλάδα έχεις ταλέντο», όπου είχε ξεχωρίσει για τον χαρακτήρα του και το χιούμορ του.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ