Ενα ελληνικό mobile game στην κορυφή
Καλά Νέα

Ενα ελληνικό mobile game στην κορυφή

Ο Φάνης Κουρτικάκης συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς την κορυφή του mobile gaming, σχεδιάζοντας πρόσφατα ένα παιχνίδι που κατέκτησε την κορυφή ανάμεσα σε όλες τις επιλογές στην Ελλάδα τόσο σε Android όσο και iOS. Το «Resurrection Garage The Game» είναι ένα ελληνικό racing παιχνίδι το οποίο αναρριχήθηκε ψηλά στην κατηγορία του παρότι οι «ανταγωνιστές» του ήταν μεγάλες ξένες παραγωγές με τεράστια μπάτζετ. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Ηρακλειώτης προγραμματιστής δεν είναι πρώτη φορά που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. 

Το 2017, το παιχνίδι αναγραμματισμού «7 λέξεις» κατάφερε μέσα στις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του κάτι που τότε φάνταζε σχεδόν ακατόρθωτο για ελληνικό παιχνίδι: Να κατακτήσει την πρώτη θέση στο App Store. Αυτή τη στιγμή, έχει πάνω από 1 εκατομμύριο λήψεις. 

Στο νέο παιχνίδι του αυτοδίδακτου προγραμματιστή από το Τυμπάκι του Ηρακλείου Κρήτης οι παίκτες μπορούν να τρέξουν σε αγώνες ταχύτητας, να αγοράσουν αυτοκίνητα, να τα αναβαθμίσουν και να πάρουν μέρος σε πρωταθλήματα. Το παιχνίδι έχει το δικό του νόμισμα (rgc) και οι παίκτες μπορούν να αυξήσουν τα χρήματα τους μέσα από αγώνες ή βλέποντας διαφημίσεις. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια ο Φάνης Κουρτικάκης κατάφερε να συνδυάσει τα δύο του επαγγέλματα, αφού είναι και πρώην μηχανικός αυτοκινήτων. 

Το Resurrection Garage δεν είναι μόνο ο τίτλος του παιχνιδιού αλλά και αληθινό γκαράζ που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του. Ο ιδιοκτήτης του διατηρεί δημοφιλές κανάλι στο Youtube, με πολλές από τις αγαπημένες ατάκες του να χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι. Η συγκεκριμένη συνεργασία έδωσε στο παιχνίδι το απαραίτητο «boost» για να ανταγωνιστεί τις ξένες παραγωγές.

Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, καθώς ο κρητικός προγραμματιστής χρειάστηκε να γράψει όλο τον κώδικα μόνος του και να τον αλλάζει διαρκώς για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μελλοντικά θα φέρει νέες αναβαθμίσεις (όπως το Story Mode) και δυνατότητες που θα βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία του χρήστη. Αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 10 χιλιάδες λήψεις και η κριτική του στο Play Store είναι 4,3/5 αστέρια. 

Η πορεία προς την κορυφή

Ο Φάνης Κουρτικάκης είχε έφεση στους υπολογιστές ήδη από την εφηβεία του, όμως τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε να δουλεύει στο συνεργείο που διατηρούσε ο πατέρας του στο Τυμπάκι. Λίγα χρόνια αργότερα, μετανάστευσε στην Αυστραλία για οικονομικούς λόγους και άρχισε να ασχολείται και πάλι με τον προγραμματισμό. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα των 7 λέξεων, την οποία και υλοποίησε αφού επέστρεψε στην Κρήτη. Μετά την τεράστια επιτυχία του παιχνιδιού, έφυγε από τη δουλειά του πατέρα του και έκτοτε συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπούμε από την εφηβεία του. Εχει δημιουργήσει 9 παιχνίδια, με τρίπτυχο του «πολλή δουλειά, επιμονή, γνώση» και απόλυτο σεβασμό προς τους χρήστες.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ