Ο «Καλύτερος Οικογενειακός Γιατρός στον κόσμο» για το 2021 είναι Έλληνας
Καλά Νέα

Ο «Καλύτερος Οικογενειακός Γιατρός στον κόσμο» για το 2021 είναι Έλληνας

Το Βραβείο του Καλύτερου Οικογενειακού Ιατρού στον κόσμο για το 2021 (Global Family Doctor) απέσπασε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ανάργυρος Δ. Μαριόλης.

Το βραβείο απονέμεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Οικογενειακών Γιατρών, WONCA κάθε δύο χρόνια σε ιατρούς από όλο τον κόσμο.

Τα κριτήρια της βράβευσης αφορούν σε οικογενειακό ιατρό που είναι ταυτόχρονα πάροχος ολιστικής, ανθρωποκεντρικής, ποιοτικής φροντίδας, υπεύθυνος λήψης τεκμηριωμένων αποφάσεων, διεπιστημονικός επικοινωνός, και κοινοτικός ηγέτης με διοικητικές αρετές. Ο Ανάργυρος Δ. Μαριόλης μιλώντας μετά την βράβευσή του ανέφερε «Οι ιδέες και το έργο συνυπάρχουν σε αυτή τη διάκριση. Κοιτάζοντας καθημερινά μέσα από το παράθυρο των ασθενών, που τώρα τους φωτίζει η τιμή της απονομής του Βραβείου, ανατέλλει η ανάγκη για νέες ανθρώπινες αξίες.

 

 

Το καθήκον, η ευθύνη και η προσφορά προς τον άνθρωπο θεσμοθετήθηκαν από τους ίδιους τους ασθενείς. Ο αγώνας και η ελπίδα είναι τα άστρα που με βοήθησαν να κρατιέμαι στο πλάι όλων των ασθενών που καταφέρνουν να επιβιώνουν μέσα σε έναν κόσμο που απειλείται, και ιδιαίτερα στις μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού» όπως είπε χαρακτηριστικά.

 Επισήμανε δε, ότι «Μαζί όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήσαμε κρυψώνες αντίστασης και θέλησης για φως, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Οφείλουμε να εργαστούμε όλοι επίμονα και αποφασιστικά για να ζωγραφίσουμε σε όλο τον κόσμο έναν ήλιο πιο φωτεινό, που θα απλώνει παντού τη ζεστασιά του, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον οικογενειακό ιατρό.»

 

 

Σημείωσε ακόμα ότι «Θα συνεχίσω να είμαι υπερασπιστής της αγάπης, κοιτάζοντας με στοργή τον άνθρωπο. Αυτό είναι το όνειρο και η πραγματικότητα της μυστικής μου συμμαχίας». Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο καθηγητής λαμβάνει μία ανάλογη διάκριση. Το 2019 είχε ανακηρυχθεί καλύτερος Οικογενειακός Ιατρός της Ευρώπης. 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ