Ο Έλληνας δύτης που έσπασε το ρεκόρ άπνοιας σε πλημμυρισμένο ορυχείο
Καλά Νέα

Ο Έλληνας δύτης που έσπασε το ρεκόρ άπνοιας σε πλημμυρισμένο ορυχείο

Ο πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης, Χρόνης Χλίτσιος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ διείσδυσης, με άπνοια, σε υποβρύχιο ορυχείο στη Γερμανία.

«Βρεθήκαμε στη Νούτλα της Γερμανίας, σε ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο και κάναμε μια κατάδυση με άπνοια, με διείσδυση στα 100 μέτρα και βάθος 12 μέτρα […] Το νερό ήταν στους 7 βαθμούς Κελσίου, ήταν τρομερά κρύο και δημιουργούσε απόκοσμες συνθήκες» είπε ο κ. Χλίτσιος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει επρόκειτο για μια προσπάθεια με βαθμό δυσκολίας και αποτελεί την αρχή για μια σειρά άλλων αντίστοιχων προσπαθειών.

«Ζούμε πολύ δύσκολες και περίεργες εποχές. Ο άνθρωπος δεν τρέφεται μόνο από τροφή και νερό.. Χρειαζόμαστε συναισθηματική και πολιτισμική τροφή. Με όλα αυτά που κάνουμε παίρνουμε τα συναισθήματα που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε σήμερα. Ακολουθείστε τα όνειρά σας. Βάλτε στόχους γιατί αυτό θα μας δώσει αντοχές και διάθεση για να αντέξουμε όλα όσα συμβαίνουν» είπε.

Ο πρωταθλητής δύτης εργάζεται ως παιδαγωγός στην Κιβωτό του Κόσμου, γεγονός που του δίνει όπως λέει «τη διάθεση και το χρόνο για να ασχολείται με την αγαπημένη δραστηριότητα.

 

 

Στόχος του κ. Χλίτσιου είναι η Ελλάδα να αποτελέσει έναν καταδυτικό προορισμό και να προσελκύσει λάτρεις του αθλήματος από όλο τον κόσμο.Ασχολούμαι με το αντικείμενο πάνω από 30 χρόνια και έχουμε κάνει διάφορων ειδών τέτοιες προσπάθειες. Η συγκεκριμένη ξεκίνησε από τον φίλο μου Κώστα Ξανθόπουλο, έναν Λαρισαίο που βρέθηκε στη Γερμανία κι είναι εκπαιδευτής αυτοδυτών. Εκεί συνεργάστηκε με έναν Γερμανό συνάδελφό του που έχει κύκλο εργασιών στη χώρα του και στην Ελβετία. Ήρθαμε σε επαφή μαζί του κι είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, με άλλον βαθμό δυσκολίας.

 

Βρεθήκαμε λοιπόν στην Νούτλα της Γερμανίας, σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο που πλέον χρησιμοποιείται για ντοκιμαντέρ, ταινίες κ.λπ. Είπαμε να κάνουμε μια κατάδυση με άπνοια και μια διείσδυση 100 μέτρων σε ένα υποβρύχιο σπήλαιο σε βάθος 12 μέτρων και θερμοκρασία νερού στους 7 βαθμούς, τρομερό κρύο που δημιούργησε απόκοσμες συνθήκες. Είναι η πρώτη από μια σειρά προσπαθειών που θα κάνουμε στο μέλλον» ανέφερε για το εγχείρημα.

«Με αυτό που κάνουμε παίρνουμε συναισθηματική τροφή για να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες καταστάσεις του σήμερα. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να δώσω: Ακολουθείστε τα όνειρά σας, βάλτε στόχους γιατί αυτό θα μας δώσει τα εφόδια για να αντέξουμε» πρόσθεσε ο κ. Χλίτσιος.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ