Έγραψε ιστορία στα ATP Finals στο Λονδίνο
Καλά Νέα

Έγραψε ιστορία στα ATP Finals στο Λονδίνο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς “σήκωσε” στα χέρια του το τρόπαιο του ATP Finals στο Λονδίνο, μετά από 2 ώρες και 35 λεπτά αγώνα απέναντι στον Αυστριακό Ντομινίκ Τιέμ. Ο υπερταλαντούχος τενίστας έγραψε ιστορία στο Ελληνικό τένις αλλά και στο Παγκόσμιο, αφού αποθεώθηκε μέσα στην Ο2 Arena του Λονδίνου έχοντας στο πλευρό του εκτός από την ομάδα του, και όλο τον κόσμο. Ο Αυστριακός Ντομινίκ Τιεμ κατέκτησε το πρώτο σετ κερδίζοντας στο τάι μπρέικ τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Στέφανος δεν έχασε το σερβίς του, ούτε όμως ο Αυστριακός αντίπαλός του και έτσι μοιραία έφτασαν στο τάι μπρέικ, όπου εκεί επικράτησε ο Τιεμ. Στο δεύτερο σετ, ο έλληνας αθλητής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του και επικράτησε ισοφαρίζοντας τον αγώνα του τελικού σε 1-1. Το σετ έληξε με 6-2 με τον Στέφανο να παίζει πιο επιθετικά και αυτό να τον βοηθά να φτάσει στην επικράτηση.  Ο αγώνας μεταξύ των αθλητών χαρακτηρίστηκε ως ντέρμπι για γερά νεύρα αφού σε δύο από τα τρια σετ χρειάστηκε να φτάσουν σε Τάι-μπρέικ, βγάζοντας νικητή τον Στέφανο Τσιτσιπά όπου με την σταθερότητα και την υπομονή του έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του.

 

 

Αμέσως μετά τον τελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε: “Το σημερινό ματς ήταν ένα πραγματικό rollercoaster. Το να κρατάω το συγκεκριμένο τρόπαιο στα χέρια μου αυτή τη στιγμή, είναι φοβερό. Πολλά ευχαριστώ στην ομάδα μου και στην Mouratoglou Tennis Academy, που κάνουν τα όνειρά μου πραγματικότητα. Τους ατζέντηδες μου, τον πατέρα μου που είναι συνέχεια μαζί μου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου. Αυτό το τουρνουά ήταν πραγματικά απίστευτο. Όλοι εσείς στις κερκίδες, το κάνατε για εμένα, τόσο συναισθηματικό. Δεν έχω νιώσει μεγαλύτερη υποστήριξη από αυτήν που ένιωσα στην Ο2 Arena, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Τα οφείλω σχεδόν όλα σε εσάς. Ήταν πολύ όμορφο να αγωνίζομαι σ΄αυτό το court, έπαιξα μερικά φοβερά ματς και ελπίζω να τα απολαύσατε όλοι σας. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς, καθώς χωρίς αυτούς, δεν θα γινόταν πραγματικότητα αυτό το τουρνουά. Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους δικούς μου, προσωπικούς χορηγούς που με στηρίζουν εδώ και καιρό. Είμαι σίγουρος, ότι με τον Ντομινίκ θα αγωνιστούμε πολλές φορές ως αντίπαλοι στο μέλλον και ελπίζω να μοιραστούμε τις νίκες. Θα κάνουμε συμφωνία, αργότερα”.

 

 

Τα ξένα μέσα αποθέωσαν τον Έλληνα τενίστα, γράφοντας “Θρίαμβος του Τσιτσιπά στα ATP Finals αλλά και χαρακτηρίζοντας τον “Τον πιο αξιόπιστο διάδοχο του Φέντερερ”. Τα Ισπανικά μέσα τον αποκάλεσαν “Μαέστρο” που με τις μοναδικές κινήσεις του έφερε το τρόπαιο στα χέρια του.  Με τη νίκη του αυτή ο Τσιτσιπάς, έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν, μετά από τον 20χρονο Λέιτον Χιούτι το 2001 και ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην 50ετή ιστορία του τουρνουά. O Τσιτσπάς, θα φύγει απ’ το Λονδίνο με 1300 βαθμούς ATP  και θα πλησιάσει σε απόσταση 400 βαθμών τον 5ο της κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ και θα προσθέσει στο λογαριασμό του το ποσό των 2.6εκ. δολαρίων.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ