Ο άνθρωπος που ανέλαβε να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας 
Καλά Νέα

Ο άνθρωπος που ανέλαβε να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας 

To 2012 ήταν η χρονιά που «συστήθηκε» στο Ελληνικό κοινό μέσα από την παρουσία του στο πρώτο συνέδριο του ellines.com με τίτλο «Έλληνες από την κρίση στη διάκριση». «Το μυστικό βρίσκεται στη συνεργασία και στην ομαδική δουλειά, τα στοιχεία αυτά τα έχουμε ήδη ως Έλληνες στην ψυχή και στο πνεύμα μας» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Ο Στηβ Βρανάκης είναι το νέο πρόσωπο που ανέλαβε να αλλάξει την εικόνα ή αλλιώς να κάνει re-branding της Ελλάδας στο εξωτερικό. Από σήμερα η θέση του ειδικού συμβούλου [Επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer)]  του ανήκει αφού αναλαμβάνει με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να «ξαναχτίσει» ή μάλλον να «κερδίσει» τη θέση και το χώρο που αξίζει η χώρα μας στον Παγκόσμιο χάρτη.

 

 

Ο Βρανάκης είναι ένας Έλληνας της διασποράς με σημαντική σταδιοδρομία στο εξωτερικό αφού έως και σήμερα ήταν επικεφαλής του Δημιουργικού Εργαστηρίου (Creative Lab) της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, θέση που εγκαταλείπει προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη χώρα.  Ο Έλληνας σύμβουλος θα συμβάλει στο re- branding της Ελλάδας στο εξωτερικό σε συνεργασία με το Υπ. Εξωτερικών και το Enterprise Greece καθώς και στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και προώθηση περισσότερων καινοτόμων εφαρμογών στις δημόσιες πολιτικές της χώρας. 

  

 

Ποιος είναι ο Στηβ Βρανάκης ;

Ο Στηβ Βρανάκης είναι βραβευμένος για τις δημιουργίες του, έχοντας εργαστεί σε έργα της Apple και της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, για λογαριασμό της NASA, των Hνωμένων Εθνών και της UNICEF. Τα τελευταία οκτώ χρόνια εργαζόταν στο Δημιουργικό Εργαστήριο της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Στα έργα του συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, μια ειδική εφαρμογή που ενίσχυε τη φωνή και τα αιτήματα των νέων στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ η δουλειά του έχει γίνει αντικείμενο δημοσιευμάτων σε κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες The New York Times, Telegraph, Wall Street Journal, Huffington Post, FT. Έχει αρθρογραφήσει εκτενώς και έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το BBC, το CNN και το CNBC.

Το πλούσιο βιογραφικό και η αγάπη του για την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την διεθνή κουλτούρα που φέρει μέσω των εμπειριών του, ο Στηβ Βρανάκης φαίνεται να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στη σωστή θέση.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

 1. Σφακιανακη Λεμονια

  Καλή επιτυχια στο έργο σας.
  Ανάγκη να γίνει το ίδιο και για το εσωτερικό της χώρας μας.!!!!!


 2. Μπουζιώτης Ιωάννης

  Συνχαρητήρια για την ιδέα του site!!!!! Μια μικρή συμβουλή που θα το κάνει προσβάσιμο σε περισσότερο κόσμο, χρειάζεται πλήκτρο που να μεταφράζει το site σε ελληνικά και στις ομιλίες υπότιτλοι .. Θα βοηθούσε τους ΕΛ στην ΕΛ-
  ΛΑΔΑ, και εκείνους του εξωτερικού σε μη αγγλόφωνες χώρες. Τέλος τα ελληνικά μας βαστάνε ζωντανούς!!!
  Εύχομαι τα καλύτερα !!!!!!!
  Με φιλικούς χαιρετισμούς Dr. Μπουζιώτης.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ