Κέρδισε θριαμβευτικά τον Νόβακ Τζόκοβιτς και πέρασε στα ημιτελικά της Σαγκάης
Καλά Νέα

Κέρδισε θριαμβευτικά τον Νόβακ Τζόκοβιτς και πέρασε στα ημιτελικά της Σαγκάης

Διπλή χαρά και διπλή επιτυχία επιφύλασσε η σημερινή μέρα για τον Έλληνα τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά αφού προκρίθηκε στα ATP Finals που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο το Νοέμβριο, ενώ παράλληλα κατάφερε να κερδίσει το νούμερο ένα της Παγκόσμιας κατάταξης, τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ, περνώντας έτσι στα ημιτελικά της Σαγκάης.

Ο Τσιτσιπάς, μιλώντας στην κάμερα της ATP μετά το τέλος του ματς με τον Τζόκοβιτς, ανέφερε πως είναι ενθουσιασμένος με την επικείμενη συμμετοχή του, καθώς και εκείνος μόλις είχε πληροφορηθεί ότι προκρίθηκε. Ζήτησε από τον κόσμο να τον στηρίξει στους αγώνες που έρχονται ενώ, χαριτολογώντας, ανέφερε πως τα μαλλιά του είναι χάλια.

 

 

 

Μετά από ένα εξαιρετικό ματς, επικράτησε επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, νούμερο 1 στον κόσμο αυτή τη στιγμή, με 2-1 σετ. Ο Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ με 6-3 αλλά δεν το έβαλε κάτω, παίρνοντας το δεύτερο με 7-5 και το καθοριστικό τρίτο με 6-3. Με αυτή του τη νίκη πέρασε στα ημιτελικά του Master’s στη Σανγκάι ενώ ταυτόχρονα προκρίθηκε και στα AΤP Finals που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στο Λονδίνο. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει ξαναβρεί τη φόρμα του στο καταλληλότερο σημείο και προχωρά με σταθερά βήματα νικώντας και ανατρέποντας ακόμα και τους πιο δύσκολους αγώνες.

 

 

 

Λίγο μετά τον αγώνα με το Νόβακ Τζόκοβιτς ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε στη συνέντευξη τύπου: ”Είναι το καλύτερο comeback που έκανα ποτέ. Θα έλεγα επίσης ότι το comeback με τον Φέντερερ στο Australian Open δεν ήταν εύκολο. Να χάνω το πρώτο σετ εναντίον ενός από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και να καταφέρνω να κερδίσω τρία διαδοχικά σετ μετά από αυτό. Το ίδιο έγινε σήμερα αλλά με λιγότερα σετ, δύο σετ, τα οποία ήταν αρκετά δύσκολο για μένα να κατακτήσω. Ήταν μια πολύ δύσκολη νίκη πνευματικά – δεν σκέφτηκα πραγματικά ότι θα έπρεπε στο τέλος να κερδίσω δύο σετ. Απλά βγήκε βήμα προς βήμα. Συνέβη.” Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει καταφέρει έως τώρα να κερδίσει και του τρεις “μεγάλους” τενίστες της δεκαετίας, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ραφαέλ Ναδάλ.

 

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1998 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου δούλευαν οι γονείς του ως εκπαιδευτές τένις. Έρχεται από οικογένεια αθλητών, μιας κι εκτός από τον πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά, που είναι προπονητής κι εκπαιδευόμενος από Ελλάδα και Αυστρία, και τη μητέρα του, Γιούλα Σαλνίκοβα, που υπήρξε σημαντική τενίστρια και μέλος της εθνικής ομάδας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τόσο η θεία όσο και ο παππούς του ήταν επαγγελματίες αθλητές. Η θεία του ήταν τενίστρια και μέλος της ίδιας ομάδας με τη μητέρα του και ο παππούς του, Σεργκέι Σάλνικοφ, ήταν σοβιετικός ποδοσφαιριστής και μάνατζερ.

Είναι το πρωτότοκο παιδί μιας δεμένης, τετραμελούς οικογένειας, όπως λέει ο ίδιος, όπου κάθε ένας ενδιαφέρεται για τον άλλον και δείχνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κατανόηση απέναντι στις ανάγκες που προκύπτουν. «Τα αδέλφια μου μεγαλώνουν ουσιαστικά με τον πατέρα τους μακριά» παραδέχεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, αφού ο Απόστολος Τσιτσιπάς ως προπονητής του Στέφανου τον ακολουθεί σε κάθε του αγώνα και ταξίδι στο εξωτερικό, κάνοντας τον γιο του να νιώθει βαθιά ευγνωμοσύνη για τη στήριξη και τη βοήθεια. Ο νεότερος κατά δύο χρόνια αδελφός του, Πέτρος, παίζει στο ITF Junior, προσπαθώντας να βελτιώσει την κατάταξη του, ενώ ο τενίστας μιλά με υπερηφάνεια και καμάρι για αυτόν, όπως κάνει και για τον 11χρονο αδελφό και τη μικρή αδελφή του.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ