Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου
Καλά Νέα

Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου

Τα Βραβεία Βιβλίου Public, ο διαγωνισμός που πλέον έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του ελληνικού αναγνωστικού κοινού ως θεσμός, δίνει τη δυνατότητα στους ίδιους τους αναγνώστες να επιβραβεύσουν τα αγαπημένα τους βιβλία και τους αγαπημένους τους συγγραφείς.

Στα φετινά έκτα Βραβεία Βιβλίου Public οι αναγνώστες μέσα από 181.522 ψήφους, διάλεξαν στην πρώτη φάση, ανάμεσα από τις εκδόσεις του 2018 και ανέδειξαν τις τελικές δεκάδες, τις «μικρές λίστες» των υποψηφίων για τα μεγάλα βραβεία.

 

Το τελικό στάδιο της ψηφοφορίας, που θα αναδείξει τους μεγάλους νικητές, έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς το www.publicbookawards.gr υποδέχεται κάθε μέλος της βιβλιοφιλικής κοινότητας, για να επιλέξει με τις ψήφους του τους μεγάλους νικητές. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ανάδειξης των νικητών στα 3 ειδικά βραβεία για τα οποία θα ψηφίσουν κριτικές επιτροπές, με μέλη έγκριτους επαγγελματίες.                       

Οι 9 κατηγορίες για τις οποίες ψηφίζει το κοινό μπορεί να ψηφίζει μέχρι τις 10 Ιουνίου 2019 είναι:

  1. Non-Fiction                    
  2. Κατηγορία Έκπληξη: Αξέχαστος Ήρωας                     
  3. Ελληνικό Μυθιστόρημα                        
  4. Ευ Ζην                             
  5. Εφηβική Λογοτεχνία                             
  6. Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα                        
  7. Παιδική Λογοτεχνία                              
  8. Ποίηση                       
  9. Ανεξάρτητα Βιβλιοπωλεία

 

 

Εκτός από τα βραβεία του κοινού, υπάρχουν και 3 ειδικά βραβεία για τα οποία θα ψηφίσουν κριτικές επιτροπές, με μέλη έγκριτους επαγγελματίες:

  1. Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα: Όπως κάθε χρόνο αφορά όλους τους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους που συμμετέχουν στα βραβεία βιβλίου Public 2019, αφήνοντας το στίγμα τους με την ποιότητα και τη συνέπεια του έργου τους τη χρονιά που πέρασε.
  2. Τιμώμενη χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο: Στο ειδικό βραβείο «Τιμώμενη χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο» συμμετέχουν Έλληνες εκδότες με τίτλους Μεταφρασμένης Λογοτεχνίας από συγγραφείς του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώτη έκδοση το 2018 (πρωτότυπη γλώσσα τα αγγλικά).
  3. Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public: Για τα συγκεκριμένα Βραβεία ψηφίζουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public:

Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Μυθιστόρημα

Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Παιδικό βιβλίο  

 

 

Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα στις 13 Ιουνίου στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, μεταξύ αυτών και την παρουσία του συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Anthony Horowitz, ο οποίος θα απονείμει το βραβείο στην κατηγορία Τιμώμενη Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ