Νο.7 στον κόσμο!
Καλά Νέα

Νο.7 στον κόσμο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση στο τουρνουά της Μαδρίτης τον Μάιο του 2019, βρίσκεται στο Νο. 7 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις. Ο 20χρονος Έλληνας με 3.790 βαθμούς κατέχει την καλύτερη, έως τώρα, κατάταξη της καριέρας του!

Η ονειρική πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στη Μαδρίτη, σημαδεύτηκε από την μυθική νίκη επί του Ράφαελ Ναδάλ και μάλιστα στο χώμα, που ο Ισπανός θεωρείται ανίκητος με 2-1 σετ  (6-4, 2-6, 6-3) στον ημιτελικό της διοργάνωσης!

 


Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς κερδίζει τον Ράφα Ναδάλ, καθώς μέχρι τώρα είχε τρεις ήττες και 0-7 σετ απέναντι στον Ισπανό σούπερ σταρ. Ο Στέφανος έγινε ο 13ος παίκτης στην ιστορία, που καταφέρνει να λυγίσει τον αριστερόχειρα Ισπανό στην αγαπημένη του επιφάνεια.

Στον μεγάλο τελικό, ο Έλληνας τενίστας παρά την καταπληκτική του προσπάθεια και απόδοση, ιδιαίτερα στο δεύτερο σετ, ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) από τον σπουδαίο Σέρβο τενίστα, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κατέκτησε τον 33ο τίτλο του σε Μάστερ διοργάνωση.

 

 

Αξιοσημείωτο πως μετά την ολοκλήρωση του τελικού, το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αποθέωσε τον 20χρονο Έλληνα τενίστα, ενώ δεν δίστασε προς τιμήν του Στέφανου Τσιτσιπά να τον ευχαριστήσει στα ελληνικά!

 

 

«Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον Στέφανο για τα καλά του λόγια και για μένα και για την ομάδα μου. Είσαι σίγουρα ένας νέος αστέρας στο τένις και έχεις ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σου. Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μάρτυρας του μεγαλείου σου. Ωστόσο, αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα πάνω σου είναι η προσωπικότητά σου. Ξέρω πολύ καλά εσένα, τον πατέρα σου, την οικογένειά σου εδώ και πολύ καιρό. Σε θυμάμαι όταν ήσουν μικρός, αλλά τώρα είσαι μεγαλύτερος και πιο δυνατός από μένα. Είναι χαρά μου που μοιραζόμαστε τα ίδια κορτ και ανυπομονώ για ακόμα περισσότερες μάχες στο μέλλον. Ευχαριστώ φίλε»  δήλωσε ο Τζόκοβιτς.

 

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ATP  και πλέον είναι στην υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και οποιοσδήποτε Έλληνας συναθλητής του! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με τους Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ να ακολουθούν.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ