Ο Άλκης Κωνσταντινίδης κέρδισε για δεύτερη φορά βραβείο Πούλιτζερ
Καλά Νέα

Ο Άλκης Κωνσταντινίδης κέρδισε για δεύτερη φορά βραβείο Πούλιτζερ

Με το βραβείο Pulitzer στην κατηγορία «Breaking News Photography» τιμήθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ο Έλληνας φωτογράφος του Reuters Άλκης Κωνσταντινίδης, ως μέλος της ομάδας του πρακτορείου που κάλυψε την προσφυγική κρίση στα σύνορα Μεξικό – ΗΠΑ.

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι το μέλος της Άλκης Κωνσταντινίδης κέρδισε για δεύτερη φορά το βραβείο Πούλιτζερ, ως μέλος της φωτογραφικής ομάδας του Reuters που κάλυψε την προσφυγική κρίση στα σύνορα Μεξικού — ΗΠΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος, συγχαίροντας τον Άλκη Κωνσταντινίδη για την επιτυχία του.

Ο Άλκης Κωνσταντινίδης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε μια δημοσίευση εκφράζοντας την τιμή που νιώθει για αυτή τη βράβευση.

 

 

 Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Έλληνας φωτογράφος τιμήθηκε με το συγκεκριμένο βραβείο. Το 2016, μαζί με τον αδικοχαμένο Γιάννη Μπεχράκη, και τον Αλέξανδρο Αβραμίδη, αποτύπωσαν με τους φακούς τους την προσφυγική κρίση, φωτογραφίζοντας τους πρόσφυγες τόσο στη θάλασσα όσο και κατά τις πρώτες τους στιγμές σε ευρωπαϊκό έδαφος, κερδίζοντας το Pulitzer.

Ο Άλκης Κωνσταντινίδης τόνισε σε δηλώσεις του στο kathimerini.gr ότι «είναι συγκλονιστικό να συμβαίνει για δεύτερη φορά κάποιος να συμμετέχει στην ομάδα των φωτογράφων που παίρνει το βραβείο Πούλιτζερ. Την προηγούμενη φορά το κερδίσαμε με επικεφαλής τον Γιάννη Μπεχράκη. Φέτος με μια άλλη ομάδα. Ο Γιάννης, όμως, είναι ο δάσκαλος για όλους μας. Ήταν και είναι σημείο αναφοράς με τη δουλειά του σε παγκόσμιο επίπεδο».

 

 

Τα βραβεία Πούλιτζερ για το 2019 απέσπασαν μεγάλα ΜΜΕ, αλλά και τοπικές εφημερίδες. Η Capital Gazzette του Μέριλαντ βραβεύτηκε για την κάλυψη της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε στα ίδια τα γραφεία της. Παράλληλα, New York Times και Wall Street Journal ήταν ανάμεσα στους νικητές για τα ρεπορτάζ τους για τον πρόεδρο Τραμπ.

 

 

Τα πρώτα Βραβεία Pulitzer είχαν απονεμηθεί στις 4 Ιουνίου του 1917 και πλέον ανακοινώνονται κάθε χρόνο, τον μήνα Απρίλιο. Το βραβείο θεσπίστηκε σύμφωνα με τη διαθήκη του Josef Pulitzer, του Ουγγρο-Αμερικανού δημοσιογράφου και εκδότη εφημερίδας στα τέλη του 19ου αιώνα.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ