Η ελληνική μυθολογία κατακτά το Netflix
Καλά Νέα

Η ελληνική μυθολογία κατακτά το Netflix

Η ελληνική μυθολογία για ακόμα μία φορά γίνεται έμπνευση και μοχλός παραγωγής, καθώς το Netflix επέλεξε τη σειρά «Gods & Heroes», με τη μορφή κινουμένων σχεδίων, των αδερφών Παρλαπανίδη, για να ταξιδέψει στις οθόνες ολόκληρου του πλανήτη και να μπει στα σπίτια των συνδρομητών της πλατφόρμας streaming.

Σύμφωνα με το Netflix, που παρήγγειλε 8 επεισόδια, η ιστορία αφορά έναν νεαρό εξόριστο, που μαθαίνει ότι είναι γιος του Δία και ο μόνος που μπορεί να σώσει τον κόσμο. Απέναντί του, στέκεται μια εκδικητική θεά και οι δυνάμεις του κακού που τάσσονται μαζί της.

 

 

Στο «Gods & Heroes» έχουν αναλάβει το σενάριο και την εκτέλεση παραγωγής οι Τσάρλι και Βλάσης Παρλαπανίδης, ενώ για τον σχεδιασμό και το animation είναι υπεύθυνο το στούντιο Powerhouse Animation, που έχει φτιάξει για το Netflix την πετυχημένη σειρά κινουμένων σχεδίων «Castlevania» (από γνωστό video game).

Τις φωνές τους στους χαρακτήρες θα δώσουν οι Τζέισον Ο’ Μάρα («The Man in the High Castle»), Μέιμι Γκάμερ (η κόρη της Μέριλ Στριπ που είχε παίξει στο πρόσφατο «True Detective»), Κρις Διαμαντόπουλος («Silicon Valley», «Το Τρίο Στούτζες»), Μελίνα Κανακαρίδη («CSI Νέα Υόρκη»), Τζέσικα Χένγουικ («Iron Fist», «Game of Thrones»), Ηλίας Τουφεξής (γνωστός από τις φωνές του σε βιντεοπαιχνίδια όπως τα «Deus Ex» και «Assassin’s Creed Odyssey»).

 

 

Τα δύο αδέρφια είπαν για τη σειρά, «Θέλαμε να αφηγηθούμε εξ’ ολοκλήρου μια πραγματική ιστορία, όπως περιγράφεται στον αγαπημένο κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Είμαστε ευγνώμονες για το τόσο ξεχωριστό καστινγκ και για τους συνεργάτες μας στο Netflix και στην Powerhouse Animation, που επεκτείνουν τα όρια των κινουμένων σχεδίων με ονειρικό τρόπο».

Οι Τσάρλι και Βλάσης Παρλαπανίδης έγιναν γνωστοί στο Χόλιγουντ με το σενάριο της ταινίας «Αθάνατοι» (Immortals, 2011), που είχε για πρωταγωνιστή τον Χένρι Κάβιλ λίγο πριν γίνει παγκοσμίως γνωστός ως Σούπερμαν. Όπως και στο «Αθάνατοι», έτσι και στη σειρά animation που ετοιμάζουν, οι θεοί και τα τέρατα της μυθολογίας ζωντανεύουν μέσα από την ιστορία ενός ήρωα , που θα έρθει αντιμέτωπος μαζί τους προκειμένου να σώσει τον κόσμο -τόσο των ανθρώπων όσο και των θεών.

Οι δύο συγγραφείς και παραγωγοί είναι γιοι Ελλήνων μεταναστών που από τη Σμύρνη βρέθηκαν στην Πάτρα και από εκεί στο Νιου Τζέρσεϊ. Οι αδελφοί Παρλαπανίδη ήταν ήδη γνωστοί στο Netflix από το σενάριο της σειράς «Death Note», που βασίζεται σε ιαπωνικό manga.

 

 

Ο διευθυντής Anime του Netflix, John Derderian, εκθείασε τους Parlapanides δηλώνοντας ότι είναι ενθουσιασμένος που το «μοναδικό τους όραμα για τους θεούς του Ολύμπου θα μεταφερθεί μέσω του Netflix σε όλο τον κόσμο».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ