Χρυσό ο Τέντογλου, 4 μετάλλια η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
Καλά Νέα

Χρυσό ο Τέντογλου, 4 μετάλλια η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Εξαιρετική παρουσία είχε η Ελλάδα στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης, μετά την κατάκτηση 4 μεταλλίων στη διοργάνωση, με το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τέντογλου στο μήκος να ξεχωρίζει.

Ο 20χρονος πρωταθλητής με καλύτερο άλμα στα 8.38μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έκανε την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. 

«Το αφιερώνω στην οικογένεια μου, στον προπονητή Γιώργο Πομάσκι, αλλά και στον πρώτο μου προπονητή μου από τα Γρεβενά τον Βαγγέλη Παπανίκο, ο οποίος ήρθε σήμερα εδώ για να μου συμπαρασταθεί. Επίσης το αφιερώνω σ’ όλη την Ελλάδα που με στηρίζει και με είδε σήμερα», ήταν το πρώτο σχόλιο του Έλληνα πρωταθλητή μετά τον αγώνα.

 

 

Η επίδοση των 8.38μ. είναι Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου και δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας πίσω από το 8.66 του Λούη Τσάτουμα. Ο Μίλτος Τεντόγλου είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου τον Αύγουστο του 2018.

Η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν. Η Ελληνίδα αθλήτρια, στην 4η συμμετοχή της στη διοργάνωση και στον δεύτερο φετινό αγώνα της, έκανε 14.50μ στην πρώτη της προσπάθεια που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και μετά το χάλκινο μετάλλιο το 2017, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

«Μετά τον τραυματισμό μπήκα σε εντατικές θεραπείες και για το λόγο αυτό ευχαριστώ όλο το ιατρικό επιτελείο της ομοσπονδίας. Ήρθα στη Γλασκώβη με ρίσκο και τα κατάφερα. Το σώμα μου άντεξε και εφάρμοσα όσα ζήτησε ο προπονητής μου. Χρειάστηκε πολλή υπομονή και συγκέντρωση» είπε η Παπαχρήστου μετά τον αγώνα της.

 

 

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κώστας Μπανιώτης στον τελικό του ύψους. Ο Έλληνας άλτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 2.26μ και έτσι έφτασε στο μετάλλιο στην 5η συμμετοχή του στη διοργάνωση, με καλύτερες προηγούμενες θέσεις την 4η θέση το 2011 και την 6η το 2013.  

«Ήταν το πέμπτο και τελευταίο μου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και ήθελα να το απολαύσω, να το ζήσω. Με τον προπονητή μου δουλέψαμε βήμα, βήμα. Η προπόνηση πήγε πολύ καλά φέτος, με προετοιμασίες που μου επέτρεψαν να δουλέψω σωστά. Μπορέσαμε με ηρεμία και συγκέντρωση να πετύχουμε την κορύφωση σε αυτό το Πρωτάθλημα» δήλωσε ο 33χρονος αθλητής.

 

 

Το τελευταίο «γαλανόλευκο» μετάλλιο ήρθε από την Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ. Η Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος με 4.65μ, το πρώτο της στη διοργάνωση.

«Επιτέλους κατάφερα να πάρω ένα μετάλλιο στον κλειστό στίβο, που τόσο ήθελα. Είναι αλήθεια ότι δεν περίμενα πως τα 4.65μ θα ήταν ικανό να δώσει μετάλλιο. Είμαι χαρούμενη με το μετάλλιο, το οποίο θέλω να αφιερώσω στην κόρη μου, τον προπονητή μου και τον άνδρα μου και φυσικά σε όσους με πιστεύουν και με στηρίζουν» δήλωσε η Νικόλ Κυριακοπούλου.

 

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη, «χρυσή» Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και κατετάγη 4η στον τελικό επίσης με 4.65μ.

Συνολικά, η Ελλάδα βρέθηκε στην 5η θέση του πίνακα μεταλλίων του 35ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης και έτσι βρέθηκε ψηλότερα στο σχετικό πίνακα από χώρες με μεγάλη παράδοση στο στίβο, όπως είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουκρανία, η Ιταλία και η Ολλανδία.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ