Ξεχωρίζει τόσο στα Βρετανικά Βραβεία Ανεξάρτητου Κινηματογράφου όσο και στα Όσκαρ
Καλά Νέα

Ξεχωρίζει τόσο στα Βρετανικά Βραβεία Ανεξάρτητου Κινηματογράφου όσο και στα Όσκαρ

H ταινία «Τhe Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, που απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, διεκδικεί 13 βραβεία στα φετινά Βρετανικά Βραβεία Ανεξάρτητου Κινηματογράφου, εκ των οποίων της καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, σεναρίου, α’ γυναικείου και β’ γυναικείου ρόλου.

Ο ίδιος ο Λάνθιμος είναι υποψήφιος στην κατηγορίας καλύτερης σκηνοθεσίας, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους Άντριου Χάι («Lean on Peat»), Μάικλ Πιρς («Κτήνος») και Λιν Ράμσεϊ («Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ»).

 

Το Hollywood Reporter θεωρεί το «Τhe Favourite» ένα από τα φαβορί για τα φετινά Όσκαρ, επικαλούμενο το γεγονός ότι η ταινία βρίσκεται ανάμεσα στις «προτιμήσεις» των Gotham Awards, με τρεις υποψηφιότητες.

Ακόμα, θεωρεί σημαδιακό το γεγονός ότι το «Τhe Favourite» μαζί με το «First Reformed» κυριάρχησαν στα βραβεία Gotham, που ανακοινώθηκαν στις 18 Οκτωβρίου του 2018.

 

 

Πρόσφατα, ο σημαντικός κριτικός του Guardian, Πίτερ Μπράντσο, σημείωνε πως «η ξεχωριστή, προκλητική ματιά του Λάνθιμου απογειώνει και δίνει ενέργεια στο σενάριο, το οποίο με έναν συμβατικό σκηνοθέτη πιθανότατα θα είχε μετατραπεί σε άλλο ένα γεμάτο συμβάσεις δράμα εποχής».

Πρωταγωνίστριες είναι οι Έμμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις και Όλιβ Κόλμαν. Στην ταινία, μεταφερόμαστε στις αρχές του 18ου αιώνα, όταν η εύθραυστη Βασίλισσα Αν (Ολίβια Κόλμαν) καταλαμβάνει τον θρόνο της Αγγλίας εν καιρώ πολέμου με τους Γάλλους, όμως η στενή της φίλη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) είναι αυτή που στην ουσία κυβερνά τη χώρα.

 

 

Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκέιλ (Έμα Στόουν) φτάνει στο παλάτι, γίνεται η προστατευόμενη της Σάρα, σταδιακά παίρνει τη θέση της ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας και αποφασίζει να μην αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες της.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ