Ένας προορισμός 365 ημερών
Καλά Νέα

Ένας προορισμός 365 ημερών

Η Ελλάδα είναι ένα μυστικό συμπόσιο, μια γιορτή κρυμμένων απολαύσεων. Κάθε εποχή είναι κάτι ιδιαίτερο, γι’ αυτό το βίντεο «Ελλάδα – ένας προορισμός 365 ημερών» του visitgreece.com υποβλήθηκε για το «Award World’s Best Tourism Film 2018» και αναδείχθηκε ανάμεσα σε 29 υποψηφιότητες, ως η καλύτερη τουριστική ταινία του κόσμου για το 2018 και κατέλαβε την 1η θέση στις προτιμήσεις του κοινού σε 136 χώρες.

 

 

Το 2017, με τη συμμετοχή του βίντεο στον ΠΟΤ, επιλέχθηκε ως το κορυφαίο διαφημιστικό βίντεο ευρωπαϊκού προορισμού, μεταξύ 23 υποψηφίων ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Το βίντεο της Ελλάδας ψηφίστηκε ως το καλύτερο στην Ευρώπη από μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους προέδρους των έξι περιφερειακών επιτροπών του UNWTO -την Αφρική, την Αμερική, την Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία.

Επιπλέον, βρίσκεται στη 17η θέση του cifft.com, του site που στοχεύει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς και δημιουργικές δράσεις και να συνεχίσει να επιβραβεύει τα καλύτερα τουριστικά οπτικοακουστικά έργα, με πάνω από 4200 ψήφους.

 

 

Το βίντεο ξεκινά με εντυπωσιακές εικόνες των τεσσάρων εποχών στην Ελλάδα, με παραλίες, χιόνι, ανθισμένα λουλούδια και κίτρινα φύλλα, ενώ ο αφηγητής περιγράφει σχεδόν ποιητικά στιγμές, αισθήσεις και σκέψεις και δίνει υποσχέσεις από τη χώρα των 365 ημερών σε όσους μαγευτούν από την απαράμιλλη ομορφιά του βίντεο και θελήσουν να τη γνωρίσουν.

«Οι πολυσύχναστες πόλεις, τα μικρά παραδοσιακά χωριά, η καταπληκτική φύση, ο πλούσιος πολιτισμός, οι επιβλητικοί αρχαιολογικοί χώροι, τα μαγευτικά νησιά, οι γευστικές γαστρονομικές λιχουδιές και οι συνταγές αποτελούν έναν συναρπαστικό προορισμό. Απολαύστε την Ελλάδα όλο το χρόνο, καθώς κάθε σεζόν έχει κάτι ιδιαίτερο. Ανακαλύψτε τους κρυμμένους θησαυρούς της Ελλάδας!». Ξεκινά η αφήγηση του ταξιδιού με την προσοχή κάθε θεατή να αιχμαλωτίζεται στη στιγμή.

«Η Ελλάδα το καλοκαίρι: η πολυτέλεια της απλότητας ευχαριστεί τις αισθήσεις, ξεδιπλώνεται με ανθρώπινο ρυθμό. Η αληθινή πολυτέλεια δεν μπορεί να αγοραστεί. Η θάλασσα έχει τα μυστικά της που περιμένουν να εξερευνηθούν, οπότε ρυθμίσετε τα πανιά σας, αυτό είναι το ταξίδι σας, αυτή είναι το παραμύθι σας. Το άγνωστο είναι το καρύκευμα της ζωής. Κάτω από εκατό είδη μπλε, αρχαίων πόλεων και ναυτικών, το κρυμμένο βασίλειο του Ποσειδώνα» ακούγεται παράλληλα με τους υποβρύχιους κόσμους των ελληνικών θαλασσών, τις παραλίες και την πολυτέλεια που μπορεί να βρεθεί στα νησιά μας. Ο ήλιος φαντάζει να ζεσταίνει ακόμα και μέσα από τα στιγμιότυπα του σποτ.

 

 

«Η Ελλάδα το φθινόπωρο: η ατελείωτη αμοιβή της φύσης, τα φρούτα της γης. Οι τελετουργίες της συγκομιδής διαμορφώνουν το έτος. Η δουλειά και η αγάπη πάνε χέρι χέρι Οι ρίζες του κρασιού της Ελλάδας. Κρασί εκλεκτής ποιότητας, υπέροχο και σπάνιο. Δράση και περιπέτεια. Στις βουνοπλαγιές, στα δάση, στα άγρια ​​ποτάμια. Ζώντας τη στιγμή, θα λατρεύεις να είσαι ζωντανός. Βρίσκουμε τους εαυτούς μας στη δράση, αλλά και στην ηρεμία. Μαγικά μέρη και αρχαίες πρακτικές. Θεραπεύστε, αναζωογονήστε το σώμα και την ψυχή. Η αποκάλυψη γεμίζει το μυαλό και το πνεύμα, σας ανυψώνει με ειρήνη και χαρά» συνεχίζει η φωνή, δίνοντας βάθος σε εικόνες συγκομιδής, πολύχρωμων χωραφιών, extreme sports σε καταρράκτες, βουνά, ποτάμια, ποδηλατοδρόμους κάπου μέσα στο πράσινο και την απέραντη ομορφιά της Ελλάδας.

 

 

«Η Ελλάδα τον χειμώνα: Σηκώστε τα μάτια σας στους λόφους, ανακαλύψτε τη μαγεία του βουνού, τη σιωπή των κορυφών. Τρεις χιλιάδες χωριά υπάρχουν διάσπαρτα στη γη, αναρριχώμενα από τη γη στον ουρανό, ορόσημα στο ταξίδι μας. Μια ανθρώπινη δημιουργία• κάθε ένα μοναδικό. Σε κάθε στροφή, ο παλιός χαιρετισμός «Καλώς ήρθες, φίλε». Η Ελλάδα, ένας ιδανικός προορισμός για συναντήσεις ανθρώπων, για ανταλλαγή ιδεών» και τα μάτια συναντούν χιονισμένες πλαγιές, άσπρα βουνά και χωριά, φιλικά χαμόγελα και ελληνικούς, ζεστούς χαιρετισμούς.

 

 

«Η Ελλάδα την άνοιξη: μονοπάτια της ανακάλυψης και της ευχαρίστησης. Χαράξτε την καρδιά της Ελλάδας και στον δρόμο, μια γιορτή για τις αισθήσεις. Μίλια αναμνήσεων. Το ταξίδι είναι η χαρά. Απολαύσεις του τραπεζιού, τοπικές συνταγές, τοπικά μυστικά. Ακούστε τις ιστορίες της ημέρας να ξεδιπλώνονται και (νιώστε) όλες τις αισθήσεις να ενώνονται. Η μνήμη ενός γεύματος μπορεί να διαρκέσει μια ολόκληρη ζωή. Το γλέντι μάς φέρνει όλους μαζί για να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε και να γιορτάσουμε. Η χαρά της παρέας, το θαύμα της ζωής» παρουσιάζει ο αφηγητής την άνοιξη με τοπία που κόβουν την ανάσα και με απελευθερωτικές δραστηριότητες στη φύση, καταλήγοντας στον πυλώνα της χώρας μας• την καρδιά του Έλληνα. Στιγμές από γεμάτα, πολύχρωμα τραπέζια, από κρασί, χαμόγελα, χορούς, γλέντια και γιορτές κάνουν κάθε Έλληνα να συγκινείται και κάθε ξένο να θέλει να τις ζήσει.

 

 

«Αυτή είναι η Ελλάδα μας. Ελάτε να τη μοιραστείτε μαζί μας» καταλήγει το βίντεο με μία πρόσκληση και την κάμερα να είναι σταθερή στον ακρογωνιαίο λίθο της χώρας και της πρωτεύουσας, την Ακρόπολη.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ