Tο καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2018
Καλά Νέα

Tο καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2018

Μία νέα, σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα είναι το βραβείο του «Καλύτερου Νησιού στον κόσμο για το 2018». Πρόκειται για την Πάρο που κατέλαβε την πρώτη θέση στα βραβεία World’s Best Awards του Travel + Leisure World, τα οποία βασίζονται στις απόψεις ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tornosnews.gr.

 

 

Το Travel + Leisure (T + L) είναι ένα ταξιδιωτικό περιοδικό που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και είναι γνωστό ως μία από τις πιο σημαντικές ταξιδιωτικές μάρκες παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, το T + L διεξάγει την έρευνα των καλύτερων βραβείων παγκοσμίως, ζητώντας από εκατομμύρια αναγνώστες να «μελετήσουν» τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους ανά τον κόσμο και να μοιραστούν τις απόψεις τους για κορυφαίες πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, ιαματικές πηγές, αεροπορικές εταιρείες και πολλά άλλα.

 

 

Στην κατηγορία των «Top 10 νησιών της Ευρώπης», οι αναγνώστες αξιολόγησαν τα νησιά ανάλογα με τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα, τα φυσικά τοπία και τις παραλίες, το φαγητό, τη φιλικότητα και τη συνολική αξία τους και έξι από τα 10 καλύτερα νησιά στην Ευρώπη είναι ελληνικά.

Η Πάρος κατέκτησε την πρώτη θέση χάρη σε μερικές από τις πιο ένδοξες παραλίες του Αιγαίου και στα γοητευτικά κυκλαδίτικα χωριά του. Η Νάουσα, έχει ένα από τα ομορφότερα λιμάνια της Ελλάδας, ενώ η Κολυμπήθρες, μια παραλία στη βόρεια ακτή, φημίζεται για τους μοναδικούς γρανίτες της. Μάλιστα, ένας αναγνώστης δήλωσε «η Πάρος είναι ένα κρυμμένο κόσμημα».

 

 

Το νησί των ανέμων, με τις παγκοσμίως γνωστές παραλίες, το kite surf και το windsurf, με τις κυκλαδίτικες εικόνες, τα κρυμμένα σοκάκια στην Παροικιά, με τον σπουδαιότερο παλαιοχριστιανικό ναό του Αιγαίου, την Παναγιά την Εκατονταπυλιανή, το Ενετικό κάστρο στο λιμάνι, τον βυζαντινό δρόμο των Λευκών, αλλά ακόμα και με τα εξωτικά κοκτέιλ, τις μουσικές, το κέφι και τον δυνατό ρυθμό κατέκτησε τις εντυπώσεις και τις καρδιές των τουριστών που στις διακοπές τους απόλαυσαν τόσο το κάλλος της όσο και τη διασκέδαση που προσφέρει.

 

 

Το μεγάλο ταξιδιωτικό περιοδικό έγραψε για την Πάρο:

Η Πάρος βρίσκεται στην καρδιά των Κυκλάδων, λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα με πλοίο. Το νησί χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο μυστικό της Ελλάδας και πάντα την εγκωμιάζουν. Ενώ υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι στον Πάρο, το νησί είναι πιο γνωστό για τις φυσικές του παραλίες, την κοσμοπολίτικη νυχτερινή ζωή και τα αρχαία μνημεία, όπως το ιερό του Δελιανού Απόλλωνα και της Αρτέμιδος.

Οι windsurfers θα πρέπει να σταματήσουν στη Χρυσή Ακτή, το συχνό σπίτι του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ιστιοπλοΐας. Ο Κολυμπήθρες, στη βόρεια ακτή του νησιού, φημίζεται για τους μοναδικούς γρανίτες του. Ο βράχος έχει διαβρωθεί από το νερό για να σχηματίσει ομαλά, σχήματα για βουτιές που διακόπτονται από αμμώδεις όρμους και μικρές σπηλιές.

 

 

Εκείνοι που θέλουν να πάνε σε πάρτι στην άμμο, θα πρέπει να επισκεφθούν τον Αμπελά, δημοφιλή μεταξύ των ντόπιων για τις συγκεντρώσεις του, ή τη Σάντα Μαρία, όπου το beach bar σερβίρει mojitos για να ταιριάζει με τη θέα του ηλιοβασιλέματος.

Οι ταξιδιώτες που προτιμούν να εξερευνήσουν την ιστορία του νησιού μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος του Βυζαντινού δρόμου. Το αρχαίο μαρμάρινο μονοπάτι συνδέει τα χωριά Λεύκες και Πρόδρομο του νησιού, παρέχοντας έναν τρόπο δοκιμασμένο για τους επισκέπτες να καλύψουν έδαφος. Επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της Παροικιάς για να περιηγηθείτε στο αρχαίο νεκροταφείο, στο βενετσιάνικο κάστρο του 13ου αιώνα ή στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με αντικείμενα που χρονολογούνται από τη νεολιθική εποχή.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ