Η νέα αισθητική στο ελληνικό design
Επιχειρώ

Η νέα αισθητική στο ελληνικό design

Η SOPHIΑ Enjoy Thinking είναι μία δημιουργική πρωτοβουλία με πολιτιστικό χαρακτήρα, η οποία γεννήθηκε πριν από 4 χρόνια με κύριο μέλημά της την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, δίνοντας παράλληλα μία νέα αισθητική στο ελληνικό design, μέσα από μοναδικά αντικείμενα. Αγαπήθηκε από 25 μουσεία και 400 καταστήματα σε όλο τον πλανήτη κι έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στο εξωτερικό, όπως στη Maison et Objet στο Παρίσι επί 4 συνεχόμενες χρονιές, στην Top Drawer στο Λονδίνο και τη Homi στο Μιλάνο.

Η SOPHIΑ δίνει μία πηγή έμπνευσης μέσω μιας σειράς αντικειμένων, όπως γραφική ύλη, παιχνίδια, τοιχογραφίες μέσω της τεχνικής της διάχυσης, βιβλία και αρωματικά κεριά, που αναδεικνύουν το έργο και τη σκέψη εξαιρετικών αρχιτεκτόνων. Η κολεξιόν είναι σχεδιασμένη και επιμελημένη όχι μόνο για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής και για τα δημιουργικά μυαλά, αλλά και για τον οποιονδήποτε είναι σε διερεύνηση του κόσμου του σήμερα. Μία ευρεία γκάμα προϊόντων ισορροπεί μεταξύ τέχνης και μοντέρνου design, ποιότητας και δημιουργικότητας, καθώς επίσης και της αρχαίας ελληνικής σοφίας και του πνεύματος του 21ου αιώνα.

 

 

Τα προϊόντα της είναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα και στην πλειονότητά τους είναι χειροποίητα. Η δημιουργική ομάδα της SOPHIA απαρτίζεται από αφοσιωμένους ανθρώπους από διαφορετικούς κλάδους, όπως βιοτέχνες, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες που μοιράζονται κοινούς στόχους, ηθικές αξίες, πάθος, θαυμασμό και τη μεγάλη αγάπη για τη χώρα μας και την ιστορία της.

Το σύνθημά της εταιρείας είναι «Enjoy Thinking», καθώς έχει πίστη στη σκέψη και τη δύναμή της που μπορεί κανείς να αλλάξει και τον κόσμο γύρω του με αυτήν. Η SOPHIΑ αφουγκράστηκε την πολύτιμη κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας, τα σοφά ρητά των φιλοσόφων και τα μαγευτικά αγάλματα και επέλεξε εκείνα τα οποία την ενέπνευσε και την έκαναν να σκεφτεί και να συλλογιστεί. Μία πολιτιστική πρωτοβουλία, που λειτουργεί με σκοπό την ανάδειξη καλλιτεχνών, τεχνιτών, επιχειρηματιών, designer και βιοτεχνών, ειδικά αυτών που έχουν πληγεί από την κρίση, και την προώθηση εντός, αλλά και, κυρίως, εκτός των τειχών της ελληνικής δημιουργικότητας και ιστορίας, και γενικά της όμορφης πλευράς της Ελλάδας.

 

 

Εικοσιδύο μουσεία στον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Λούβρο και το Picasso στο Παρίσι, το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, το Getty στο Λος Άντζελες, εκθέτουν στα καταστήματά τους και πωλούν τα ελληνικά αντικείμενα της SOPHIΑ Enjoy Thinking, ενώ βρίσκονται ακόμα σε πάνω από 400 κορυφαία πολυκαταστήματα, όπως το Printemps, τις Galleries Lafayette στο Παρίσι, το Neiman Marcus στη Νέα Υόρκη, και σε περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Σιγκαπούρης, της Ισλανδίας, της Αυστραλίας, της Ταιβάν και της Κίνας. Εκατόν πενήντα διεθνή έντυπα κύρους καλωσόρισαν με εκτενή άρθρα δημοσιεύματα και φωτογραφίες τη SOPHIA στις χώρες τους, μερικά εκ των οποίον είναι τα Elle Décoration της Γαλλίας, AD España και Living Brazil.

Το κατάστημα SOPHIA Enjoy Thinking Live είναι μία σύνθεση ζωντανών εμπειριών και ανακαλύψεων, οι οποίες βρίσκονται σε ευθύ διάλογο με συλλογές μοναδικών αντικειμένων. Είναι ένας χώρος, όπου η τέχνη φλερτάρει με το design, η αιωνιότητα συναντά τον μοντερνισμό και ο πλούτος του παρελθόντος δένει αρμονικά με το πνεύμα του 21ου αιώνα. Δεν είναι απλά ένα ακόμα κατάστημα και είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό concept store. Είναι ένας ζωντανός χώρος που καλωσορίζει όλους να συνδιαλλαγούν, να ανακαλύψουν, να σκεφτούν, να ονειρευτούν, να γράψουν, να μοιραστούν, να συζητήσουν, να δημιουργήσουν και να εμπνευστούν.

 

 

Οι συλλογές της συνδέονται με το ευρύτερο concept της Φιλοσοφίας και ξεδιπλώνονται κατά μήκος διαφορετικών ζωνών, της τέχνης του σκέπτεσθαι, της δύναμης του διαλόγου, του ενθουσιασμού της δημιουργίας, του κόσμου του άντρα και της γυναίκας και της υπεροχής της αρχιτεκτονικής.

Παράλληλα στη «Ζώνη του Διαλόγου», στο πατάρι του καταστήματος του SOPHIA Enjoy Thinking Live, δημιουργήθηκε το Thinking Club μέσω του οποίου ενθαρρύνονται όσοι αγαπούν τη σκέψη και υποστηρίζουν το design και τη δημιουργικότητα να το επισκεφτούν, ώστε να γνωρίσουν από κοντά νέες τάσεις και ιδέες. Να συμμετάσχουν σε
events και συζητήσεις με καλλιτέχνες, designers, επιχειρηματίες, με δημιουργούς και με ανθρώπους που κάνουν την ιδέα τους πράξη.

 

 

Επιπλέον, η ομάδα της SOPHIA θεωρεί ότι η σκέψη είναι για τον καθένα και για αυτόν τον λόγο μία σειρά εκδηλώσεων λαμβάνουν χώρα στο κατάστημά σε τακτική βάση, όπου μικρά γκρουπ προσκαλούνται να ανταλλάξουν σκέψεις και εμπειρίες με άλλους, δημιουργώντας και, ιδανικά, εμπνέοντας έναν κύκλο εν δυνάμει φίλων, που θα είναι γεμάτοι ιδέες και θα γιορτάζουν την έννοια της σκέψης. Ο χώρος περικυκλώνεται από μια σειρά βιβλίων και αξεσουάρ σπιτιού, που τιμούν τη δημιουργικότητα, το design, τη φιλοσοφία, την αρχαία ελληνική κληρονομιά και τη σκέψη.

Ακόμα, μία ευρεία γκάμα προϊόντων, που έχουν φτιαχτεί στην Ελλάδα, πλαισιώνονται από μια σειρά ομιλιών δημιουργών που παρουσιάζουν τις δημιουργίες, τις ιδέες και τις φιλοδοξίες τους με το κοινό, σε μία προσπάθεια για να εορταστεί η ελληνική καινοτομία.

ΟΡΑΜΑ/ΣΤΟΧΟΙ

Το όλο concept έχει ως κίνητρο με ισχυρό πάθος να διαμορφωθεί μία καινούρια προσέγγιση για τη λιανική πώληση, ένα νέο είδος λιανικής θεραπείας. Στόχος της SOPHIA είναι να δημιουργήσει έναν διαδραστικό χώρο, όπου κάποιος μπορεί να νιώσει ζωντανός. Πρόθεσή της είναι να ενδυναμώσει την τοπική οικονομία, τη δημιουργικότητα και τη
δεξιοτεχνία.

ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ COLLECTION

Οι Γυναίκες είναι οι αρχιτέκτονες της κοινωνίας

«Μπορεί να είναι ένας ανδρικός κόσμος, αλλά δε θα ήταν τίποτα χωρίς τις γυναίκες. Εμπνευσμένη από κλασικά στοιχεία, αλλά με μία μοντέρνα ματιά, η σειρά έχει επιμεληθεί
προσεκτικά ώστε να γιορτάζει τη γυναικεία δύναμη, ομορφιά, χάρη και κομψότητα. Μία ποιοτική σειρά fashion και design αντικειμένων, από χειροποίητα τσαντάκια και μεταξωτά μαντήλια, μέχρι κοσμήματα και αγαλματίδια αρχαίων Ελληνίδων θεοτήτων έχει επιλεγεί για να προσθέσει ένα θεϊκό άγγιγμα στην καθημερινότητά της σύγχρονης γυναίκας».

 

 

Ο Μαύρος Κόσμος του Άντρα

«Άντρας: ένα ον σε εξερεύνηση νοήματος – Πλάτωνας
Το μαύρο είναι ποιητικό. Αυτή η εξειδικευμένη σειρά είναι ένας ύμνος στις ανδρικές αξίες: θάρρος, δύναμη, κομψότητα και πρεστίζ. Αναγνωρίζει ότι το μαύρο χρώμα είναι συνώνυμο με τη δημιουργικότητα, το εκλεπτυσμένο στυλ και την ενέργεια για ζωή. Η σειρά αυτή περιλαμβάνει αγαλματίδια ηρωικών και θεϊκών ανδρικών μορφών του αρχαίου κόσμου, γραφική ύλη και άλλα αντικείμενα που προσθέτουν ένα πιο εκλεπτυσμένο στυλ στη ζωή ενός άνδρα».

 

 

Αρχιτεκτονική Έμπνευση

«Η αρχιτεκτονική είναι παντού και η υπεροχή της βρίσκεται στις ελαφρώς διαστρεβλωμένες οριζόντιες γραμμές του Παρθενώνα, σχεδιασμένες προσεκτικά από τον Ικτίνο και τον Καλλικράτη, σε μία αχτίδα φωτός που χτυπάει μια πλευρά κτιρίου του Louis Khan, ή στις κομψές γραμμές του Δημήτρη Πικιώνη, που ζωντανεύουν την εμπειρία της ανάβασης προς την Ακρόπολη. Η αρχιτεκτονική είναι ζωή».

 

 

Οι συλλογές με τα μοναδικά είδη διακόσμησης και design της SOPHIA Enjoy Thinking αποκαλύπτονται στο σύνολο τους στο SOPHIA Enjoy Thinking Live, ένα διαφορετικό κατάστημα, στην οδό Πινδάρου 15 στο Κολωνάκι.