Η Ελλάδα κερδίζει 53 βραβεία σε παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιόλαδου
Καλά Νέα

Η Ελλάδα κερδίζει 53 βραβεία σε παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιόλαδου

Στον ετήσιο «Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιόλαδου της Νέας Υόρκης» (ΝΥIOOC) με 1.000 διαγωνιζόμενους από 27 χώρες, η Ελλάδα έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ της, συλλέγοντας, φέτος, συνολικά 53 βραβεία και κατακτώντας την τέταρτη θέση ανάμεσα στις χώρες με τις περισσότερες βραβεύσεις. Οι 155 ελληνικές ποικιλίες λαδιού ξεχώρισαν ανάμεσα στα υπόλοιπα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, φανερώνοντας πως η αφοσίωση και o μόχθος για την παραγωγή υψηλής ποιότητας λαδιού των Ελλήνων παραγωγών, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αποζημιώθηκαν με το παραπάνω, καθώς συγκέντρωσαν 31 χρυσά βραβεία και 23 ασημένια.

Φέτος, η «Papadopoulos Olive Oil Mill» διέπρεψε στον διαγωνισμό, ενώ ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στην «Olive Oil Times» για αυτήν τη διάκριση «Αυτός ο διαγωνισμός είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος στον κόσμο και αυτό προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις τέσσερα χρυσά και ένα ασημένιο βραβείο σε έναν τέτοιο παγκόσμιας εμβέλειας διαγωνισμό. Απαιτεί σκληρή δουλειά, αφοσίωση και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια».

 

Το «Oliorama» από την Αρχαία Ολυμπία κατέκτησε δύο χρυσά βραβεία για το «Exclusive Olympia» και το «Exclusive Bio Olympia» και η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Μαρία Σπηλιακοπούλου σχολίασε «Είναι μεγάλη τιμή και ικανοποίηση να κερδίζεις ένα βραβείο σε έναν τέτοιο λαμπρό διαγωνισμό», ενώ συνέχισε λέγοντας πως για να φτάσει κανείς την κορυφή της ελαιοπαραγωγής χρειάζεται καλή ομαδική δουλειά. Επίσης, θέλησε να ευχαριστήσει την «Papadopoulos Olive Oil Mill» για τη συνεισφορά της στην επιτυχία της εταιρείας της.

 

Η «Hellenic Agricultural Enterprises» από το νησί της Λέσβου συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της, αποσπώντας και πάλι ένα χρυσό βραβείο, διάκριση που είχε επαναλάβει και τις δύο προηγούμενες χρονιές. Η Ελλη Τραγάκη, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανέφερε πως «η οργανική καλλιέργεια ACAIA είναι αυτή που έλαβε αυτή την πολύ σημαντική διάκριση», καθώς τα προϊόντα προέρχονται από την καλλιέργεια που προωθεί τις οικολογικές μεθόδους παραγωγής και τη βιοποικιλότητα.

 

Μία ακόμη ελληνική συμμετοχή που βραβεύτηκε ήταν εκείνη της E-La-Won με το Πράσινο Φρέσκο ελαιόλαδο από την ποικιλία της Αθηνολιάς. Ο Ιωάννης Καμπούρης χαρακτήρισε το χρυσό βραβείο ως μία υψηλού επιπέδου βράβευση που κάθε εξαγωγέας στην Αμερική θέλει να κερδίσει και αποκαλύπτει πως ήταν ένα που έλειπε από τη συλλογή με τα υπόλοιπα σαράντα βραβεία από διεθνείς διαγωνισμούς ελαιόλαδου.

 

Στην περσινή της συμμετοχή, η Ελλάδα κέρδισε 46 βραβεία, αριθμός υπερδιπλάσιος από τον προπέρσινο διαγωνισμό (20 βραβεία), ανάμεσα σε 910 συμμετοχές και 27 χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 3

 1. Kiourka sofia

  Συγχαρητήρια


 2. yiannis gavalas

  Χαίρεται, αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τις Ελληνικές συμμετοχές και συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους. Θα ήθελα όμως κάποια στοιχεία για πιο ολοκληρωμένη εικόνα, πόσες Χώρες συμμετείχαν στον διαγωνισμό , πόσες ήταν οι κατηγορίες ελαιολαδου που βραβεύονταν και ποιές οι τρεις πρώτες χώρες και με ποιό αριθμό βραβεύσεων. Ευχαριστώ πολύ.


 3. Το Ελληνικό ελαιόλαδο με βάση την οξύτητα, τις φαινόλες τα Κ κα(κυρίως στην Κορωροναίϊκη και την νεμουτιάνα ποικιλία), είναι πολύ ανώτερο από τα ιταλικά ελαιόλαδα (που το 39% του extramissimo τους, είναι εισαγωγή από την Ελλάδα), από τις βαλβολίνες των ισπανών (οι οποίοι έχουν πολύ καλό marketing και ποσότητα). Παρόλο που ισπανία-ιταλία παράγουν πολύ περισσότερο ελαιόλαδο από ότι η Ελλάδα, εισάγουν 549000 και 299000 αντίστοιχα από άλλες χώρες παραγωγούς!
  Οι λοιπές χώρες παραγωγής ελαιολάδου πχ ηπα, ή κροατία έχουν πολύ περισσότερο σχέση με την διαφήμιση και την οργάνωση – προώθηση του προϊόντος παρά με την ποιότητα και την ιστορική σχέση με το προϊόν (ελαιόλαδο). Ενδεικτικά οι γερμανοί κάνουν μεγαλύτερη εξαγωγή ελαιολάδου την βρετανία, από ότι η Ελλάδα. Ψάξτε τα ελαιόδεντρα στο βερολίνο και την ιστορική τεχνογνωσία των γερμανών για το ελαιόλαδο.
  Η ανύπαρκτη Ελληνική αγροτική πολιτική μας έχει φέρει σε αυτή την θέση οσφυοκαμψίας και πανηγυρίζουμε την τέταρτη θέση σε διαγωνισμό στις ηπα!!!!!!!!
  Όπως προπαγανδίζετε η τούρκικη καταγωγή του Ομήρου (ομάρ), έτσι και το Ελληνικό ελαιόλαδο στα χέρια αδιάφορων και αρπακτικών, θα δυσφημείτε και θα εκδίδετε.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ