Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας επιδοτεί 6 Έλληνες ερευνητές
Καλά Νέα

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας επιδοτεί 6 Έλληνες ερευνητές

Έξι Έλληνες ερευνητές είναι ανάμεσα στους 406 Ευρωπαίους ερευνητες που λάβουν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) επιχορηγήσεις για την υλοποίηση της έρευνας τους. Οι ερευνητές θα λάβουν το συνολικό ποσό των 605 εκατομμυριών ευρώ (έως και 1,5 εκατ. ευρώ ανά επιχορήγηση) για να συγκροτήσουν τις δικές τους ερευνητικές ομάδες και να αναπτύξουν τις καινοτόμες ιδέες τους.

Οι 6 Έλληνες που θα λάβουν επιχορήγηση είναι οι:

1.Κωνσταντίνος Δημητριάδης – Γερμανία/ Ερευνητικό Κέντρο Max-Planck

2.Κωνσταντίνος Στέλλος – Γερμανία/Πανεπιστήμιο Γκέτε Φρανκφούρτης

3.Ιωάννης Στεφάνου – Γαλλία/Ecole des Ponts ParisTech (ENPC)

4.Γεώργιος Σωτηρίου – Σουηδία / Ινστιτούτο Καρολίνσκα Στοκχόλμης

5.Ελένη Διαμαντή – Γαλλία /CNRS-Telecom Paris Tech

6.Παναγιώτης Μερκούρης – Ολλανδία/Πανεπιστήμιο Γκρόνιγκεν

Ο πρόεδρος του ΕΣΕ, καθηγητής Ζαν-Πιέρ Μπουργκινιόν, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθότι «ο διαγωνισμός για τις Επιχορηγήσεις Εκκίνησης 2017 προσέλκυσε περισσότερες γυναίκες από ποτέ. Πολλώ δε μάλλον που οι τέσσερις από τους δέκα νικητές είναι γυναίκες, πράγμα που επίσης αποτελεί ρεκόρ από καταβολής ΕΣΕ. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό αποτελεί καλό οιωνό για το μέλλον της επιστήμης στην Ευρώπη, καθώς πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ταλέντα».

 Οι έρευνες των νέων δικαιούχων επιχορήγησης από το ΕΣΕ θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα τομέων: Από την υγεία σχετικά με τις χρόνιες μολύνσεις και το άσθμα, έως τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών, την ασφάλεια των δικτύων και την κλιματική αλλαγή. Οι περισσότερες από τις 406 επιχορηγήσεις, που παρέχονται στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ «Ορίζοντας 2020», θα δοθούν σε Γερμανούς ερευνητές 65, Γάλλους, 48, και Ιταλούς, 43.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ