Το Condé Nast Traveller μας ταξιδεύει στη Σίφνο
Καλά Νέα

Το Condé Nast Traveller μας ταξιδεύει στη Σίφνο

Το Condé Nast Traveller δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στο ελληνικό νησί της Σίφνου. Το άρθρο φέρει τον τίτλο “Σίφνος: το πιο “νόστιμο” ελληνικό νησί”. Στο άρθρο αναφέρονται όλες οι ομορφιές του Κυκλαδίτικου νησιού και σημειώνεται ότι έχει την πιο εντυπωσιακή σκηνή φαγητού στη Μεσόγειο αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε τμήματα του άρθρου:

Στα περισσότερα ελληνικά νησιά, αυτό που σας χτυπά πρώτα είναι το φως, αναπηδώντας από τους λιωμένους βράχους ή ζωγραφίζοντας τον ορίζοντα ένα ασαφές ροδακινή χρώμα. Στην άγρια ​​πανέμορφη Σίφνο στις Κυκλάδες, είναι το άρωμα των μπισκότων πορτοκαλιού και γλυκάνισου που σε παρασύρει. “Μπαλώματα” από φασκόμηλο και ρίγανη στις κοιλάδες και τα υψώματα.

Η Σίφνος οφείλει τη φήμη της ως του νησιού του φαγητού στον Νικόλα Τσελεμεντέ, έναν τοπικό σεφ που έγραψε το πρώτο ελληνικό βιβλίο με συνταγές το 1910. Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Τσελεμεντές αποφεύγει το απλό, εποχιακό φαγητό της παιδικής ηλικίας του υπέρ των φανταχτερών πιάτων που έμαθε να μαγειρεύει στα μεγάλα ξενοδοχεία της Βιέννης και της Νέας Υόρκης.

Το παραδοσιακό σιφνιώτικο μαγείρεμα ψήνεται στα ίδια πιάτα από τερακότα που έχουν παραχθεί στο νησί εδώ και αιώνες. Δεκάδες αγγεία κάποτε ευθυγραμμίζονταν με την ακτογραμμή. Τα κεραμικά τοποθετήθηκαν σε αλιευτικά σκάφη και εξήχθησαν σε όλη τη Μεσόγειο.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ