Τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά
Καλά Νέα

Τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά

Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Loongtrips.com δημοσίευσε την λίστα με τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά. Η ομάδα του ιστότοπου επέλεξε με δυσκολία ανάμεσα στα πολυάριθμα ελληνικά νησιά, τα οποία είναι δημοφιλή για τις όμορφες παραλίες τους. Κάθε επιλογή συνοδεύεται από τον λόγο που το κάθε νησί ξεχωρίζει.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα:

1. Σαντορίνη


Είναι δημοφιλής για τις όμορφες παραλίες της. Στην Οία μπορείτε να δείτε το περίφημο ηλιοβασίλεμα.

2. Μύκονος

Η Μύκονος είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά. Είναι πάντα γεμάτη με τουρίστες. Οι ανεμόμυλοι που κατασκευάστηκαν κατά τον 16ο αιώνα, είναι από τα δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού.

3. Κέρκυρα


Οι τουρίστες μπορούν να δουν πολλά ιστορικά αξιοθέατα στην παλιά πόλη της Κέρκυρας. Επισκεφθείτε την Παλιά Περίθεια, το παλαιότερο χωριό του νησιού.

4. Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο ελληνικό νησί. Το νησί είναι δημοφιλές για την ομορφιά του, τις παραλίες, τους ζεστούς ανθρώπους του και τη σύγχρονη υποδομή του. Οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν τα όμορφα τοπία του νησιού και να επισκεφθούν τα ερείπια του αρχαίου μινωικού πολιτισμού.

5. Ζάκυνθος

Η παραλία του Ναυάγιου είναι το ορόσημο του νησιού. Η παραλία πήρε αυτό το όνομα μετά από ένα ναυάγιο που συνέβη εκεί. Η Ζάκυνθος, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια της προστατευόμενης χελώνας καρέτα- καρέτα.

6. Χίος

Στη Χίο βρίσκεται η Νέα Μονή, ένα μοναστήρι του 11ου αιώνα, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η Νέα Μονή φημίζεται για τα ψηφιδωτά της και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα μακεδονικής αναγεννησιακής τέχνης. Η Χίος είναι πλούσια σε μαστιχόδεντρα. Η μαστίχα χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά προϊόντα, από τα καλλυντικά μέχρι τη φαρμακευτική.

7. Ρόδος

Η Ρόδος είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Στην παλιά πόλη, οι τουρίστες μπορούν να δουν το κάστρο των ιπποτών. Επισκεφθείτε τη Λίνδο και δείτε τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης. Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου βρίσκεται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

8. Λέσβος


Η Λέσβος είναι το νησί από το οποίο κατάγονται διάφοροι διάσημοι ποιητές και συγγραφείς της Ελλάδας. Επισκεφθείτε τον Μόλυβο, το Κάστρο Gattilusi, καθώς και το χωριό Σίγρι όπου βρίσκεται το απολιθωμένο δάσος. Στη Λέσβο υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες στην Ελλάδα, τα Βατερά.

9. Νάξος

Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού, είναι μια μαρμάρινη πύλη του 6ου αιώνα στο λιμάνι της Νάξου, αφιερωμένη στον Απόλλωνα. Στη Νάξο, οι τουρίστες μπορούν να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες όπως windsurfing και kite surfing.

10. Κως

Η Κως είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Φημίζεται για τη μεγάλη ακτογραμμή και τις αχανείς αμμουδιές της. Στην πόλη της Κω δεσπόζουν τα ασβεστωμένα όμορφα κτίρια.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Γιαννης

    mpravo paidia lene alitheia


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ