2 Έλληνες στους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα των φαρμάκων για το 2017
Καλά Νέα

2 Έλληνες στους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα των φαρμάκων για το 2017

Το περιοδικό Ιατρικής The Medicine Maker παρουσίασε την λίστα The Power List 2017 στην οποία περιλαμβάνονται οι 100 πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο στον τομέα της ανάπτυξης φαρμάκων και της κατασκευή τους. 2 Έλληνες επιστήμονες είναι μεταξύ αυτών των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων για το 2017. Οι υποψηφιότητες κάθε χρονιά αξιολογούνται από την κριτική επιτροπή.

Δείτε ποιοι είναι οι 2 Έλληνες της λίστας:

Νικόλαος Πέππας

Ο Δρ Πέππας βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας στην κατηγορία “Masters of the bench”.  Είναι καθηγητής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοϋλικών, Φαρμάκων και Αναγεννητικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Τέξας στο Austin. Έχει λάβει πάνω από 150 εθνικά και διεθνή βραβεία για το έργο του και το 2008 είχε επιλεγεί ως ένας από τους 100 καλύτερους Μηχανικούς της εποχής μας από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Χημικών Μηχανικών. Πρόκειται για έναν κορυφαίο ερευνητή, εφευρέτη και μια ηγετική φυσιογνωμία στον τομέα της χορήγησης φαρμάκων και της ελεγχόμενη απελευθέρωσης. “Ποιο είναι το πάθος μου; Πρώτα η ανάπτυξη νέων θεραπευτικών συστημάτων βασισμένων σε πρωτείνες για τη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από διαβήτη, αυτοάνοσα και γαστροεντερικές νόσους. Δεύτερον, η ανάπτυξη νέων πατενταρισμένων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση της ασθενειών μέσω της ταυτοποίησης των πιθανών βιοδεικτών” δήλωσε.

Γιάννης Μπουρνάς

Βρίσκεται στην 7η θέση στην κατηγορία “Industry Influencers”. Αυτή τη στιγμή είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στη Διεθνή Εταιρεία Φαρμακευτικής Μηχανικής (ISPE), με βάση το Μέριλαντ των ΗΠΑ. Είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη των παγκόσμιων πρωτοβουλιών και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν τη μόχλευση της τεχνολογίας για την επέκταση του φάσματος των μελών του ISPE, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα προγράμματα κατάρτισης, μεταξύ άλλων. Ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του κατάγεται από την Χιλή. Μεγάλωσε στη Χιλή και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αιμορροφιλίας (WFH), μιας διεθνούς οργάνωσης υγείας που επικεντρώνεται στον ασθενή και εδρεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και ισπανικά. Είναι επίσης καταρτισμένος στα γαλλικά και τα πορτογαλικά, καθώς και στην ελληνική και στην ιαπωνική γλώσσα.

Διαβάστε επίσης:

2 Έλληνες στους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα των φαρμάκων για το 2016

Πρωτοπορεί στον τομέα της βιονανοτεχνολογίας

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ