Ένας Έλληνας στους 30 καλύτερους στον τομέα τεχνολογίας κατανάλωσης
Καλά Νέα

Ένας Έλληνας στους 30 καλύτερους στον τομέα τεχνολογίας κατανάλωσης

Το περιοδικό Forbes παρουσίασε την λίστα «30 under 30″ στον τομέα Τεχνολογίας Κατανάλωσης για το 2015. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι που μετατρέπουν τον κινητό σας σε τηλεχειριστήριο της ζωής σας. Στο νούμερο 4 της ίδιας λίστας, ο Γιώργος Μπούσης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Raise.

Ο Γιώργος είναι γιος του επιχειρηματία Δημήτρη και της Ελένης Μπούση, ενώ λέγεται πως πήρε το επιχειρηματικό μυαλό από τον πατέρα του.

«Θα έλεγα ότι οι μεγαλύτεροι μέντορές μου είναι οι γονείς μου Ελένη και Δημήτρης. Η μητέρα μου γιατί πιστεύει σε μένα, με υποστηρίζει, με επισκέπτεται συνεχώς στη δουλειά και είναι το δεξί μου χέρι. Και ο πατέρας μου, γιατί είναι ως άνθρωπος είναι το πρότυπο του πατέρα με τα επιτεύγματά του, τις επιχειρήσεις και τον εαυτό του ως ένας καταπληκτικός πατέρας» δήλωσε σε συνέντευξή του.

 Ο νεαρός Έλληνας δούλευε στην αλυσίδα παντοπωλείο του πατέρα του, που ονομάζεται Cermak Fresh Market, μέχρι που αποφάσισε να κάνει τη δική του εταιρεία. Η Raise σας επιτρέπει να αγοράζετε και να πωλείται τις κάρτες δώρων από το κινητό σας ή από τον υπολογιστή. Η εταιρεία έχει 100 εργαζόμενους και σήμερα αξίζει περισσότερο από 18 εκατομμύρια δολάρια.

 «Δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε εκ νέου τον τροχό, μάλλον είμαστε η λύση ενός πραγματικού προβλήματος. 115 δις δολάρια σε κάρτες δώρων αγοράστηκαν το 2012. 20% έχουν μείνει αδιάθετες. Με 63 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα πηγαίνει χαμένο, η Raise.com δημιουργήθηκε για να βάλει τα χρήματα πίσω στην αγορά. Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να πωλούν ανεπιθύμητες κάρτες ή αχρησιμοποίητα δώρα ή να αγοράσουν με έκπτωση κάρτες δώρων. Παίρνουμε μια προμήθεια από την συναλλαγή μόνο όταν η κάρτα δώρο πουλιέται και φέρνει πραγματική αξία για όλους τους χρήστες της πλατφόρμας μας ».

Διαβάστε περισσότερα για τη λίστα του Forbes

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ