Η μουσική παράδοση της οικογένειας Ξυλούρη στους κινηματογράφους
Καλά Νέα

Η μουσική παράδοση της οικογένειας Ξυλούρη στους κινηματογράφους

Το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αριστομενοπούλου με τίτλο «Μια Οικογενειακή Υπόθεση» που εστιάζεται στην μουσική παράδοση τριών γενεών της οικογένειας Ξυλούρη, πρόκειται εντός του Ιανουαρίου 2015 να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ.

Η παραγωγή της ταινίας είχε πραγματοποιηθεί μετά από μια πετυχημένη καμπάνια στο Kickstarter τον Μάρτιο του 2014, και τα έσοδα βοήθησαν στην κάλυψη των γυρισμάτων στην Αυστραλία. Τώρα η ομάδα παραγωγής ζητά ακόμα μια φορά την υποστήριξη του κόσμου για την παραγωγή και προώθηση του soundtrack του ντοκιμαντέρ.

Η οικογένεια Ξυλούρη έχει πολλούς στενούς δεσμούς με την Αυστραλία. Η κάμερα κατέγραψε και μία από τις πλέον μοναδικές στιγμές της οικογένειας όταν και οι τρεις γενιές των Ξυλούρηδων ανέβηκαν επί σκηνής για μία σειρά παραστάσεων στο πλαίσιο των Φεστιβάλ Golden Plains, Womadelaide, Sydney και Castlemaine. Πρωταγωνιστές του είναι τα μέλη της θρυλικής για την κρητική μουσική παράδοση οικογένειας, τα οποία αποτελούνται από το πατριάρχη της, τον 72χρονο Ψαραντώνη, δηλαδή τον Αντώνη Ξυλούρη, ο οποίος είναι αδελφός του Νίκου που με τα τραγούδια του έγινε σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα. Ο ιδιαίτερος καλλιτέχνης έφυγε από τα Ανώγεια στα σαράντα του χρόνια, ενώ με το πολύ προσωπικό ύφος που είχε η κρητική του μουσική κατάφερε να αποκτήσει σταδιακά φανατικούς θαυμαστές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει στο Ηράκλειο και δίνει συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Συμμετοχή έχει φυσικά και ο πρωτότοκος γιος του, ο Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), καθώς και η Αυστραλέζα σύζυγός του.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μία οικογενειακή ιστορία – ιστοσελίδα  και να το ενισχύσετε μέσω Kickstarter.

Δείτε επίσης:

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ