Ο ζωντανός θρύλος των αμερικανικών media επιστρέφει στη χώρα του
Καλά Νέα

Ο ζωντανός θρύλος των αμερικανικών media επιστρέφει στη χώρα του

Ο Γιώργος Λόης, ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας και της διαφήμισης τα τελευταία 50 χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, επιστρέφει στην πατρίδα του. Αφορμή γι” αυτή την επιστροφή η παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του «Έξω από τα δόντια» από τις εκδόσεις KeyBooks.

Την Τρίτη 13 Μαΐου στις 8 το βράδυ, στο Roof Garden ACRO στο Γκάζι, ο αληθινός «Mad Man» θα παρουσιάσει το βιβλίο του και θα εξομολογηθεί όσα έμαθε στα 60 χρόνια της καριέρας του. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το περιοδικό ESQUIRE, ο εκδοτικός οίκος Keybooks.gr και το ellines.com. 

Το βιβλίο αυτό είναι ένας απαραίτητος οδηγός για όσους θέλουν να απογειώσουν τη δημιουργικότητά τους και προσφέρει συμβουλές, μυστικά και μεθόδους, δοσμένα με τολμηρή γραφή και χωρίς ντροπές. Ο άνθρωπος που έχει σχεδιάσει τα πιο εμβληματικά εξώφυλλα του αμερικανικού Esquire, επιμελήθηκε επίσης το εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης του Esquire Μαΐου, φανερά εμπνευσμένος από την ελληνική καταγωγή του. Στο περιοδικό μπορείτε να βρείτε αφιέρωμα στη ζωή και στα κατορθώματά του.

Πάρτε μια γεύση παρακάτω.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα, το Σάββατο 10-5-2014 θα βρεθεί στη σκηνή του TEDx Θεσσαλονίκης παραθέτοντας τη δική του οπτική στη θεματική «Κάθε Τέλος Μία Αρχή». Ο Γιώργος Λόης, γιος της Βασιλικής και του Χαράλαμπου Λόη, ενός ανθοπώλη από το Μπρονξ, κατάφερε να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο ριζοσπαστικούς εικονοκλάστες της επικοινωνίας κατά τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Υπήρξε κυρίαρχη φυσιογνωμία της βιομηχανίας των media σε μια εποχή όπου η διαφήμιση έκανε τον κόσμο να γυρίζει, μαχητικός ακτιβιστής και στενός φίλος του Μοχάμεντ Άλι και του Μπομπ Ντίλαν.

Ο Λόης παρατάχθηκε στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών διεκδικήσεων της περιόδου και αγωνίστηκε για τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ, ανάμεσα σε άλλες δράσεις, ήταν ο εμπνευστής της καμπάνιας για την απελευθέρωση του Ρούμπιν «Hurricane» Κάρτερ, του μαύρου παγκόσμιου πρωταθλητή της πυγμαχίας που το 1966 καταδικάστηκε αδίκως για ανθρωποκτονία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Don Draper, ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της τηλεοπτικής σειράς Mad Men, είναι βασισμένος στη δική του προσωπικότητα και καριέρα.

Η δεκαετής συνεργασία του με το αμερικανικό Esquire (από το 1962 έως το 1972) «γέννησε» 92 εξώφυλλα, που μέχρι σήμερα αποτελούν ορόσημα για την παγκόσμια ιστορία του περιοδικού Τύπου, πολλά εξ αυτών συμπεριλαμβάνονται εδώ και χρόνια στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA). O Λόης έχει κερδίσει αναρίθμητα βραβεία και διακρίσεις. Ο καθοριστικός του ρόλος στη διαμόρφωση της διαφήμισης όπως την ξέρουμε, αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει ενταχθεί στο The Art Directors Club Hall of Fame, στο The One Club Creative Hall of Fame και στο American Advertising Hall of Fame. Για το σύνολο του έργου του έχει βραβευτεί τόσο από το American Institute of Graphic Arts όσο και από τη Society of Publication Designers.  

 

            

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ