Η Ελλάδα στους 10 δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς
Καλά Νέα

Η Ελλάδα στους 10 δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς

H Ελλάδα αναδείχθηκε ανάμεσα στους 10 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το TripBarometer του Απριλίου. Το βαρόμετρο του ταξιδιώτη εκδίδεται σε μηνιαία βάση από τον δημοφιλή ιστότοπο tripadvisor.com.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται η Αμερική, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Βραζιλία, η Ρωσία, το Μαρόκο, η Ταϊλάνδη, η Καραϊβική, η Αυστρία και τέλος η χώρα.

Σύμφωνα με την έκθεση η απαισιοδοξία που έφερε η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει περιοριστεί σημαντικά, με αποτέλεσμα το 21% των ταξιδιωτών να έχουν διάθεση να ξοδέψουν περισσότερα από όσα την περασμένη χρονιά.

Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης και στη δεκάδα των προορισμών με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στους επόμενους 24 μήνες, καταγράφοντας σημαντική αύξηση συγκριτικά με προηγούμενες μετρήσεις. Αποτελεί δε, τον κορυφαίο προορισμό για τους Αργεντινούς με ποσοστό 39%. Οι Ιάπωνες επίσης, προτιμούν ταξίδια που συνδυάζουν την Ιστορία αλλά και τη γαστρονομία, γεγονός που τοποθετεί την Ελλάδα στις 3 πρώτες επιλογές τους.

Ο μέσος ταξιδιώτης αναζητεί μία αυθεντική εμπειρία διακοπών που θα περιλαμβάνουν επισκέψεις σε ιστορικά κτίρια αλλά και τη δυνατότητα να βρεθούν σε όμορφες παραλίες. Η Ελλάδα πληροί αυτά τα κριτήρια.

Για την διαξαγωγή της έρευνας πραγματοποιήθηκαν 61.009 ηλεκτρονικές συνεντεύξεις.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ