Ελληνας ο πλουσιότερος νέος της Αυστραλίας
Σημαντικοί Έλληνες

Ελληνας ο πλουσιότερος νέος της Αυστραλίας

Ο ομογενής επιχειρηματίας κ. Ρος Μακρής ήταν ο πρώτος μεταξύ των πλουσιότερων νέων Αυστραλών- κάτω των 40 χρόνων- στη λίστα του οικονομικού περιοδικού Business and Review Weekly για το 2009. Γιος του ομογενή Κώστα Μακρή, ενός εκ των πλουσιοτέρων κατοίκων της Αυστραλίας με μια περιουσία ύψους ενός δισεκατομμυρίου 60 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Ρος Μακρής τα πήγε σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές, καλύτερα και από τον πατέρα του την περυσινή χρονιά στη διοίκηση επιχειρήσεων. Όπως και ο Κώστας Μακρής, έτσι και ο Ρος απέκτησε την περιουσία του από επενδύσεις σε ακίνητα, κυρίως στην Αδελαϊδα.

Ο ομογενής επιχειρηματίας Κώστας Μακρής μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1963. Δούλευε αρχικά στα χυτήρια και αργότερα αγόρασε μια αλυσίδα μαγαζιών Fast Food, μεταπηδώντας στη συνέχεια στον κλάδο των ακινήτων. Το πρώτο εμπορικό κέντρο το αγόρασε με τις εισπράξεις από την πώληση των μαγαζιών Fast Food στη δεκαετία του 1980.

Σήμερα έχει πολλά εμπορικά κέντρα – το Optus House στην Αδελαΐδα και το Bonnyridge Plaza στα περίχωρα του Σίδνεϊ – ενώ έχει και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Ο Ρος Μακρής άρχισε να εργάζεται με τον πατέρα του το 1987 και ίδρυσε την εταιρία Precision Investment Corporation το 1995 σαν δικό του «όχημα» επενδύσεων. Το πρώτο του ακίνητο ήταν ένα εμπορικό κέντρο που απέκτησε από τον πατέρα του. Εξακολουθεί να εργάζεται μαζί με τον πατέρα του στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας τους, αλλά διατηρούν χωριστές επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. dimitrios katseas

    tou axizi na ine sti korifi ton gnorisa sto red aple 136&broadway stou tony TZIM….. S/M ergazomeno&na spoudazi filotimos kalokardos timios prin merika xronia ilthe na ependisi stin patrida mas pisteyo oneiro tou Hala ta arpaktika pou iparxoun edo ton ekanan na alaxi gnomi foukariara patrida ti trabas ton perasan gia amer…..i ala brikan aigiopelagiti!! gianni ego kamarono pou se gnorisa pistebo na kamaronoun oli i Ellines gia afto pou kataferes.


  2. Κωνσταντίνος Σοκοριδας. Κυβερνήτης αεροσκαφών πολιτικής Αεροποριας

    Άξιος συγχητηριων και Επαινων Χχχ


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ