Τιμή για την Ελλάδα η εκλογή του ως πρόεδρος της Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής CRSA
Σημαντικοί Έλληνες

Τιμή για την Ελλάδα η εκλογή του ως πρόεδρος της Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής CRSA

Ύψιστη τιμή για την επιστημονική κοινότητα της Ελλάδας και όχι μόνο, αποτελεί η εκλογή του Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στη θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής CRSA.

Η διεθνής αναγνώριση της προσφοράς αλλά και των ικανοτήτων του Έλληνα χειρουργού του Ομίλου του Ιατρικού Αθηνών, έρχεται δύο χρόνια μετά την βράβευσή του από την Intuitive Surgical, ως ο κορυφαίος γενικός χειρουργός στη ρομποτική χειρουργική στον κόσμο.

Σε μία ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ρομποτικής Χειρουργικής στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών στα μέσα Σεπτεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση της Επιστημονικής Εταιρείας CRSA, ανέδειξαν στη θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής CRSA τον Δρ Κωνσταντίνο Μ. Κωνσταντινίδη, κάνοντάς τον, τον πρώτο Έλληνα χειρουργό επικεφαλής παγκόσμιας εταιρίας ρομποτικής χειρουργικής.

Παράλληλα με την εκλογή του, ανέλαβε και την πλήρη επιστημονική ευθύνη της διοργάνωσης – θεσμού του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου “CRSA CONGRESS 2024”, ένα επιστημονικό ραντεβού που θέτει εν πολλοίς τις βάσεις πάνω στις οποίες θα κινηθεί στο άμεσο μέλλον ο κλάδος και θα διοργανωθεί στη Ρώμη τον Νοέμβριο του 2024.

Για τον Δρ. Κωνσταντινίδη, αυτή η κορυφαία διεθνής αναγνώριση συμπίπτει με την επέτειο των 17 ετών εφαρμογής της Ρομποτικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Σεπτέμβριος 2006-2023) και με πολλές χιλιάδες επιτυχείς επεμβάσεις Γενικής Χειρουργικής, επιβραβεύοντας την εντυπωσιακή πορεία στο ταξίδι της Ρομποτικής Τεχνολογίας που πρώτη η ομάδα του Δρ Κωνσταντινίδη ξεκίνησε το 2006 στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Αποτελεί τεράστια χαρά και τιμή για εμένα η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της CRSA. Μέσω της θέσης αυτής δεν αναγνωρίζεται μόνο η προσωπική μου σταδιοδρομία ως χειρουργός αλλά ταυτόχρονα εκφράζεται και η ποιότητα του Ομίλου μας», είπε ο ίδιος κατά την εκλογή του και στη συνέχεια ευχαρίστησε τους συνεργάτες του: «Η συμβολή των συνεργατών μου, Φώτη Αντωνακόπουλου, Πάνου Αθανασόπουλου, Άγη Ιωαννίδη, Μαρίνου Μακρή, Δημήτρη Φλίντρα, Ηλία Κανελλόπουλου, είναι τεράστια γι’ αυτό και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως. Θέλω να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, τον ηγέτη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ Γιώργο Αποστολόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Δρ Βασίλη Αποστολόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Χρήστο Αποστολόπουλο και την κ. Τιτή Αποστολοπούλου για τη συνεχή και πολύ σημαντική για μένα ηθική και υλικοτεχνική υποστήριξη. Κυρίως, όμως, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εμπιστεύτηκαν την υγεία τους και τα χειρουργικά τους προβλήματα σε μένα και τους συνεργάτες μου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών».

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης είναι ο πρώτος χειρουργός στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που εφάρμοσε τη ρομποτική χειρουργική το 2006. Παράλληλα, υπήρξε πρωτοπόρος και παγκοσμίως, όταν έπειτα από πρόσκληση της Intuitive Surgical, πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο ρομποτική επέμβαση δια μίας τομής, καθώς και πολλές ακόμη πρώτες ρομποτικές χειρουργικές επεμβάσεις που ακολούθησαν.

Στα 17 έτη που ασκεί τη ρομποτική χειρουργική έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.500 επεμβάσεις. Σε συνδυασμό με τις 16.500 και πλέον λαπαροσκοπικές επεμβάσεις που έχει εκτελέσει, η εμπειρία του στην ελάχιστα τραυματική χειρουργική ξεπερνά τον αριθμό ορόσημο των 20.000 επεμβάσεων.

Ο εξέχων ρομποτικός γενικός χειρουργός του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στα 30 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα έχει αποτελέσει μέντορα εκατοντάδων Ελλήνων και ξένων χειρουργών, οι οποίοι καθημερινά τον τιμούν με τα επιτεύγματά τους σε νοσοκομεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Η ηγετική παρουσία του Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στη ρομποτική γενική χειρουργική και τα προηγμένα ρομποτικά μηχανήματα που έχει προμηθευτεί ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών λειτουργούν ως πόλος έλξης για πολλούς χειρουργούς νοσοκομείων παγκοσμίως, οι οποίοι μεταβαίνουν στην Αθήνα και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για να εκπαιδευτούν από τον διακεκριμένο ιατρό.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, MAMSE είναι:

Πρόεδρος Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής, CRSA,  επιστημονικός Διευθυντής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, διευθυντής Γενικής, Ογκολογικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Καθηγητής Χειρουργικής του Ohio State University USA, μέλος Academy of Master Surgeon Educators of the American College of Surgeons, Governor, Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ