Πρωτοπόρος στη διαχείριση δεδομένων μεγάλης κλίμακας
Σημαντικοί Έλληνες

Πρωτοπόρος στη διαχείριση δεδομένων μεγάλης κλίμακας

Ο Αλέξανδρος Μπιλίρης ασχολείται με τη βιομηχανία της τεχνολογίας για πάνω από τριάντα χρόνια με εξειδίκευση στους τομείς της διαχείρισης δεδομένων και συστημάτων λογισμικού μεγάλης κλίμακας. Είναι ερευνητής της επιστήμης των υπολογιστών, επιχειρηματίας και σύμβουλος σε νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνολογίας στη Νέα Υόρκη.

Είναι μέλος της New York Angels, μιας ομάδας που συμβουλεύει και επενδύει σε πρώιμο στάδιο σε startup επιχειρήσεις. Είναι Διευθύνων Μέλος στο Junction Capital Management LLC και επίκουρος καθηγητής της επιστήμης των υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Στο παρελθόν, ήταν ανώτερος τεχνολόγος με την AT & T Labs (1996-2002) και στη Bell Labs (1991-1996), όπου βοήθησε στην ανάπτυξη της στρατηγικής και τις προσφορές στον τομέα της διαχείρισης των δεδομένων, στο cloud hosting και στις υπηρεσίες παράδοσης περιεχομένου Web της AT & T. Επίσης, οδήγησε στην ανάπτυξη των συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων για πρώτη φορά με την υπηρεσία Interactive TV, μια υπηρεσία που προσφέρεται στις ΗΠΑ και βοήθησε στην ανάπτυξη πολλών συστημάτων μεγάλης κλίμακας (EOS, SaveMe, Bess, Ode) για διαχείριση δεδομένων συναλλαγής.

Πριν την ένταξή του στην Bell Labs, ήταν Επίκουρος Καθηγητής της επιστήμης των υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (1985-1991). Επιπλέον, υπηρέτησε ως Επισκέπτης Λέκτορας της επιστήμης των υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Princeton (1992-1993).

Έχει 12 πατέντες ευρεσιτεχνίας και πάνω από 30 τεχνικά άρθρα σε κορυφαία συνέδρια και περιοδικά.

Έλαβε το Ph.D. του στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο George Washington το 1985. Επίσης ολοκλήρωσε ένα Mini MBA στα Χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business, University of Pennsylvania, και στο AT & T Business School το 1997.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ