Ο Ελληνας σύμβουλος του Ομπάμα σε θέματα αεροδιαστημικής
Σημαντικοί Έλληνες

Ο Ελληνας σύμβουλος του Ομπάμα σε θέματα αεροδιαστημικής

Ο Φωκίων Εγκολφόπουλος, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως. Γεννήθηκε στη Λαμία το 1957 και επηρεασμένος από τη μουσική, τον κινηματογράφο, και τα κοινωνικά κινήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, καλλιέργησε το όνειρο να ταξιδέψει και να ζήσει στην Αμερική.
Κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο – στόχο του, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 . Σήμερα, είναι τακτικός καθηγητής στη Σχολή Αεροδιαστημικής και Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ενώ παράλληλα διευθύνει δύο ερευνητικά εργαστήρια των ΗΠΑ που χρηματοδοτούνται από τη ΝΑSΑ καθώς και από τα υπουργεία Αμυνας και Ενέργειας των ΗΠΑ.

Υπήρξε σύμβουλος αρκετών προέδρων των ΗΠΑ σε θέματα ενέργειας και σήμερα προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του στον Μπαράκ Ομπάμα.

Ζώντας μακριά από την Ελλάδα για τριάντα και πλέον χρόνια, ο Φωκίων Εγκολφόπουλος δεν μετανιώνει που επέλεξε να φύγει από την Ελλάδα. Μάλιστα σε δηλώσεις του, δεν έχει κρύψει την πικρία του για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, σημειώνοντας πως ακόμη και αν υπήρχε τρόπος να γυρίσει πίσω ο χρόνος, εκείνος θα έκανε την ίδια επιλογή, να φύγει δηλαδή στο εξωτερικό, καθώς παρότι αγαπάει την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει τα όνειρά του

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ