Η ελληνικής καταγωγής διπλωμάτης των ΗΠΑ
Έργα Ελλήνων

Η ελληνικής καταγωγής διπλωμάτης των ΗΠΑ

Η Ελένη Τσακοπούλου Κουναλάκη είναι εξαιρετικά επιτυχημένη διπλωμάτης και Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουγγαρία μέχρι και τον Ιούλιο του 2013. Πριν αποδεχθεί το χρίσμα ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βουδαπέστη το 2010, ήταν πρόεδρος της AKT Development Corporation, μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών ανάπτυξης γης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι κόρη του Άγγελου Τσακόπουλου, ενός εκ των βασικών χορηγών της Χίλαρι Κλίντον κατά τον προεκλογικό της αγώνα. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν το Dartmouth College και το Haas School of Business. Το 2001 μάλιστα έλαβε ένα τιμητικό διδακτορικό από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας.

Ο σύζυγος της είναι ο δημοσιογραφός Μάρκος Κουναλάκης. Δημιούργησαν μαζί δύο πανεπιστημιακές έδρες στο τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Georgetown και στο Stanford, οι οποίες εστιάζουν στην βαθύτερη κατανόηση των ριζών της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και πήραν το όνομά τους.

Έχει θητεύσει για περίπου 10 χρόνια ως Διαχειριστής του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Θρησκειών για την Ειρήνη και της απενεμήθη το μετάλλιο του Αγίου Παύλου, το οποίο είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να αποδώσει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Αντωνης Μαζαρακης

    Θαυμασμός για μια Ελληνίδα !


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ