Κατέκτησε την Ανταρκτική με ένα ζευγάρι χιονοπέδιλα
Έργα Ελλήνων

Κατέκτησε την Ανταρκτική με ένα ζευγάρι χιονοπέδιλα

Υπάρχει ένα ρητό, σύμφωνα με το οποίο, όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις. Ωστόσο, υπάρχουν και πράγματα, που όσο κι αν κάποιος τα επιθυμεί, πρέπει και να μοχθήσει για να τα επιτύχει. Αυτό, ήταν κάτι που το ήξερε πολύ καλά η Στέφανη Σολομωνίδου, όταν αποφάσισε να καλύψει περίπου 900 χιλιόμετρα κάνοντας σκι, προκειμένου να φτάσει μαζί με άλλες επτά συναθλήτριές της, στο νοτιότερο σημείο της γης, την Ανταρκτική, για να υποδεχθεί το 2010.

Χρειάστηκαν τριάντα εννέα ημέρες σκληρής προσπάθειας, κατά τις οποίες σε καθημερινή βάση η 27χρονη Κύπρια έκανε σκι από έξι έως δέκα ώρες σε θερμοκρασίες που άγγιζαν ακόμη και τους -40 βαθμούς Κελσίου. Οπως κατέγραψε σε σχετικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, η οκταμελής ομάδα της Κοινοπολιτείας -κορίτσια από την Κύπρο, την Ινδία, τη Νέα Ζηλανδία, την Τζαμάικα, τη Σιγκαπούρη, το Μπρουνέι, την Γκάνα και το Ηνωμένο Βασίλειο- έπρεπε κατά τη διάρκεια της διαδρομής να ρυμουλκεί ταυτόχρονα ένα έλκηθρο βάρους περίπου ογδόντα κιλών, πάνω στο οποίο είχαν φορτωμένα τα τρόφιμα, τα εφόδια αλλά και τον εξοπλισμό που χρειάζονταν για να υλοποιήσουν την αποστολή τους.

Η ίδια η Σολομωνίδου, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της, για την επιτυχία του εγχειρήματος. Συγκίνηση και ευτυχία, αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες της αποστολής, καθώς όπως η ίδια δήλωσε, «τις τελευταίες είκοσι μέρες της πορείας μας τριγύρω μας δεν βλέπαμε τίποτε άλλο εκτός από χιόνι και πάγο».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ