Σχεδιάζει έναν ομορφότερο κόσμο
Έργα Ελλήνων

Σχεδιάζει έναν ομορφότερο κόσμο

Μια ομογενής από την Αυστραλία συγκατελέγεται ανάμεσα στις καλύτερες σχεδιάστριες του κόσμου. Πρόκειται για την Ελένη Κοντούρη, που ζει και δημιουργεί στη Μελβούρνη. Σύντομα θα πάρει μέρος στο διαγωνισμό Brit Insurance Designs of the Year που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο και σκοπεύει στην ανάδειξη της καλύτερης δημιουργίας για το 2010.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Νέος Κόσμος», η Ελένη είχε το σχέδιο στο αίμα της. «Από μικρή δήλωνα στους γονείς μου ότι ήθελα να γίνω σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων. Ποτέ δεν άλλαξα γνώμη, ποτέ δεν παρεξέκλινα από αυτό το όνειρο. Κάθε εσωτερικό χώρο από μικρή ακόμη τον έβλεπα ως καμβά και άφηνα τη φαντασία μου να παίξει με χρώματα, σχήματα, προοπτικές». Οπως είναι φυσικό, το άστρο της δεν έλαμψε μόνο στην Αυστραλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς οι δημιουργίες της κοσμούν την παγκόσμια αγορά.

Οι δημιουργίες της Ελένης Κοντούρη έχουν φιλοξενηθεί σε πάνω από 100 περιοδικά ανά τον κόσμο, μεταξύ αυτών και πολλά ελληνικά, και μόνο κολακευτικά λόγια έχουν αποσπάσει. Έχει εκθέσει τη δουλειά της σε χώρες όπως την Ιταλία, την Αμερική, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Αγγλία και σε πολλές ακόμα χώρες του κόσμου, αποσπώντας τον θαυμασμό των ειδικών.

Η ισπανική Celda, η γερμανική Ritzenhoff, η ιταλική Kundalini, η πολυεθνική Schiavello είναι μερικές από αυτές τις εταιρείες που ανέλαβαν να προωθήσουν τις δημιουργίες της ομογενούς σχεδιάστριας στην παγκόσμια αγορά.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ