Ο Ελληνοκύπριος που ντύνει τους επωνύμους
Έργα Ελλήνων

Ο Ελληνοκύπριος που ντύνει τους επωνύμους

Ο χώρος της μόδας έχει αρχίσει τον τελευταίο καιρό να συναντά ανοικτούς ορίζοντες και στην Ελλάδα, ωστόσο, για τον Νικόλα Πέτρου, ήταν ένα όνειρο ζωής από τα παιδικά του χρόνια και το ακολούθησε μεθοδικά μέχρι σήμερα. Με αφετηρία την Κύπρο, έφτασε στην Νέα Υόρκη, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια.

Γνωστός για τις δημιουργίες του, είδε την καριέρα του να απογειώνεται, μετά τη συνεργασία του με την Lady Gaga, για την οποία έχει σχεδιάσει τα κοστούμια της παγκόσμιας τουρνέ της, και ξεκίνησε με την πρόσφατη εμφάνισή της στην εκπομπή της Oprah Winfrey, όπου φορούσε ένα σύνολο με την υπογραφή Petrou/Man.

Ανθρωπος χαμηλών τόνων ο ίδιος, του αρέσει να ακροβατεί στυλιστικά, έχοντας σχεδιάσει γυναικείες σειρές με πολύ σημαντικά και μοναδικά κομμάτια – Η μπουτίκ του στη Madison Avenue δεν είναι ποτέ άδεια – σε αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι σπουδές του. Απόφοιτος του φημισμένου Central St. Martins College of Art & Design του Λονδίνου, με master στο σχέδιο ρούχου, συνεργάστηκε για αρκετούς και μεγάλους οίκους μόδας στη Νέα Υόρκη, γεμίζοντας το όραμά του με ουσιαστικές εμπειρίες. Και όχι μόνον: Ρούχα με την υπογραφή του έχουν παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, όπως W, Vogue, Bazaar, Elle, Numero.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Νικόλας Πέτρου ασχολείται αποκλειστικά με το νέο του project, τον σχεδιασμό και την καλλιτεχνική διεύθυνση της αντρικής του σειράς με την ονομασία Petrou/Man, για το ντεμπούτο της οποίας έλαβε εξαιρετικές κριτικές από τα μεγαλύτερα αντρικά περιοδικά και websites μόδας ανά τον κόσμο, από σημαντικούς στυλίστες, buyers και showrooms.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ