“Αδαμάντινο” ταλέντο made in Greece
Έργα Ελλήνων

“Αδαμάντινο” ταλέντο made in Greece

Η Μαρίνα Διαμάντη είναι τραγουδίστρια και συνθέτης τραγουδιών. Έχει γίνει γνωστή ως Marina and the Diamonds.

Γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 1985 στο Αμπέργκαβενι της Ουαλίας. Ο πατέρας της Δήμος Διαμάντης είναι Έλληνας, και η μητέρα της Έσθερ, Ουαλή και  γνωρίστηκαν κατά τις σπουδές τους στο Νιούκαστλ. Η Μαρίνα Διαμάντη μεγάλωσε στην Ουαλία και επέστρεψε στην Ελλάδα για τις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου.

Ακολούθως, φοίτησε στο ιδιωτικό αγγλόφωνο St Catherine’s British Embassy School. Σπούδασε χορό στο Λονδίνο, τα παράτησε όμως γρήγορα. Δοκίμασε την τύχη της σε διάφορες οντισιόν, χωρίς επιτυχία, όπως η ίδια λέει, καθώς προσπαθούσε να μιμηθεί τις Spice Girls. Αυτοδίδακτη στο πιάνο, άρχισε να γράφει τα πρώτα της τραγούδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Πρώτα τους στίχους και μετά τη μουσική. Την ενέπνευσαν διαφορετικά στυλ μουσικής από τα ακούσματα των γονιών της προτιμούσε τους Dolly Parton, Enya και George Michael από την μητέρα της και την Χαρούλα Αλεξίου από τον πατέρα της.

Παρά το ότι όλοι πίστευαν – ακόμη και η οικογένειά της, πως δεν έχει μέλλον στο χώρο, η Μarina Αnd Τhe Diamonds, απασχολεί πλέον τη βρετανική μουσική σκηνή,  ενώ ο βρετανικός Τύπος τη συγκρίνει μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ της «Τhe Family Jewels» με την Κέιτ Μπους και τη Σούζι των Βanshees.

Το καλοκαίρι του 2011, άνοιξε τις συναυλίες της Katy Perry και στη συνέχεια τον Σεπτέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε το τραγούδι “Radioactive”, το οποίο αμέσως μπήκε στο UK Singles Chart.

Τον Μάρτιο 2012  κυκλοφόρησε το δεύτερο της άλμπουμ και το τραγούδι Primadonna έκανε ιδιαίτερη επιτυχία.

Στις 11 Αυγούστου 2013, ξεκίνησε την δική της σειρά ρούχων με την επωνυμία 11 Diamonds.

Το 2014 βρήκε το τρίτο της άλμπουμ το οποίο βρέθηκε στην 8η θέση στο Billboard 200 των ΗΠΑ.

Η ίδια δεν απαρνιέται τις ρίζες της, ενώ θυμάται περισσότερο από τα παιδικά της χρόνια στην Αθήνα τη γιαγιά της, Λαμπρινή και δηλώνει οπαδός του γαλακτομπούρεκου.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ