Η Ελληνίδα που τραγούδησε στην ορκωμοσία του Προέδρου Ομπάμα
Έργα Ελλήνων

Η Ελληνίδα που τραγούδησε στην ορκωμοσία του Προέδρου Ομπάμα

Η Κέλλυ Κλάρκσον είναι τραγουδίστρια, συνθέτης, και ηθοποιός. Ήταν η νικήτρια στην πρώτη σεζόν του American Idol στην Αμερική το 2002 και έκτοτε έχει κερδίσει ανάμεσα σε πολλά βραβεία 3 Grammy για τα τραγούδια της. Έχει πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια δίσκους και 36 εκατομμύρια singles ανά τον κόσμο.

Γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 1982 στο Τέξας. Η καταγωγή της είναι Ελληνική και Ουαλική, έχει μία αδερφή και έναν αδερφό, ενώ οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν μικρή.

Το όνειρό της ήταν να γίνει θαλάσσιος βιολόγος, αλλά σύντομα άλλαξε γνώμη. Όταν η καθηγήτρια της σχολικής χορωδίας την άκουσε να τραγουδά στο διάδρομο, της ζήτησε να συμμετάσχει στην χορωδία! Συνέχισε να τραγουδά και της προσφέρθηκαν υποτροφίες για πανεπιστημιακές σπουδές από τα University of Texas, University of North Texas και από το Berklee College of Music, αλλά αποφάσισε να κυνηγήσει μια καριέρα στην μουσική και όχι περαιτέρω σπουδές.

Έκανε διάφορες δουλειές για να χρηματοδοτεί τα demo της και απέρριψε 2 συμβόλαια από μικρές εταιρίες, περιμένοντας κάτι καλύτερο. Το 2001 πήγε στο Los Angeles, όπου και δούλεψε σε μερικές τηλεοπτικές σειρές, αλλά σύντομα επέστρεψε πίσω στην γενέτειρα της, δουλεύοντας σε περιστασιακές δουλειές.

Το 2002 συμμετέχει στο γνωστό πλέον American Idol, κερδίζει και η καριέρα της απογειώνεται. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 5 άλμπουμ, που γνώρισαν την απόλυτη επιτυχία. Ανά περιόδους, συμμετέχει σε τραγουδιστικά show ως κριτής ή μέντορας.

Η Clarkson έχει κερδίσει 3 Grammy Awards, 2 American Music Awards, 2 MTV Music Awards και 11 Billboard Music Awards. Το “Don’t Rush” της Kelly με τον Vince Gill είναι υποψήφιο στην κατηγορία “Vocal Event Of The Year” στα Country Music Awards 2013.

Συμμετείχε μάλιστα και στην 57η Ορκωμοσία Προέδρου για τον Πρόεδρο Obama ερμηνεύοντας το “My Country Tis Of Thee” στις 21 Ιανουάριου 2013.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ