Ο «Mad Nomad» στον γύρο της Αμερικής με μία μηχανή
Έργα Ελλήνων

Ο «Mad Nomad» στον γύρο της Αμερικής με μία μηχανή

Θέλει να εξερευνήσει όσα περισσότερα μέρη μπορεί πάνω στη γη. Ο Λόγος για τον Ηλία Βροχίδη η όπως είναι γνωστός με το παρατσούλι του, Mad Nomad (Τρελός Νομάς), ανέβηκε για μία ακόμη φορά στη μηχανή του μαζί με τη σύντροφό του, Αγγελική και αναχώρησε από τον Λευκό Πύργο για το επόμενο ταξίδι ζωής. Μία περιπλάνηση στην Αμερικανική Ήπειρο.

Κι αν για κάποιον φαίνεται πολύ δύσκολη μία τέτοια εξερεύνηση, για τον Ηλία Βροχίδη, δεν θα είναι η πρώτη φορά. Μετά τις δύο αποστολές του στην Ασία και την Αφρική με μια μοτοσυκλέτα, σειρά έχει η εξερεύνηση της αμερικανικής ηπείρου. Αυτή τη φορά, θα τον συνοδεύει η σύντροφός του, η Αγγελική, μ’ ένα βανάκι που το ζευγάρι έχει διαμορφώσει ως τη βάση του.

Έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να διανυκτερεύουν και να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους για τις διάφορες δραστηριότητες που θα περιλαμβάνει αυτό που ονόμασαν «Action Traveling». Μοτοσυκλέτα ανωμάλου δρόμου, αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε), καγιάκ σε ποτάμια και λίμνες, ιστιοπλοΐα, ιππασία και πεζοπορίες σε τόπους άβατους για κάθε μέσο μεταφοράς.

Κι αν κάποιος αναρωτιέται, πόσο χρόνο μπορεί  να χρειαστούν για να κάνουν το γύρο της Αμερικής, αρκεί μόνο  το γεγονός  ότι το ταξίδι του Ηλία στην Ασία διήρκησε 2 χρόνια και 2,5 μήνες, ενώ στην Αφρική 3 χρόνια. Αυτήν τη φορά, το ζευγάρι ελπίζει να καταφέρει να ταξιδεύει για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα, ενώ αναμένεται να διανύσουν περισσότερα από 100.000 χιλιόμετρα από την Παταγονία μέχρι την Αλάσκα. Αυτό το τρελό εγχείρημα, το ονόμασαν «mad about Americas» και η πρώτη τους  στάση θα είναι η Ουρουγουάη. Εκεί όπου το καράβι που θα μεταφέρει τα οχήματα της αποστολής από την Ευρώπη στην Αμερική, αναμένεται να φτάσει στο τέλος  Σεπτεμβρίου.

Από εκεί το περιπετειώδες ζευγάρι θα κινηθεί προς τον Νότο, αφού η Παταγονία αποτελεί το μεγάλο τους απωθημένο, που θέλουν να εξερευνήσουν ενδελεχώς. Η αναχώρηση έγινε από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 12:00, όπου συγγενείς, φίλοι και γνωστοί αποχαιρέτησαν τον Ηλία και την Αγγελική, όπου όπως φαίνεται, θα κάνουν αρκετό καιρό να τους ξαναδούν. Τα νέα τους θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα τους madnomad.gr και στα κοινωνικά δίκτυα με το ίδιο όνομα.

Ο Ηλίας Βροχίδης έχει γράψει τρία βιβλία, που εξιστορούν τις περιπέτειές του ανά τον κόσμο, το «27 πανσέληνοι στην Ανατολή», το αντίστοιχο φωτογραφικό λεύκωμα και το «Ταξιδεύω άρα υπάρχω».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ