Η Ελληνίδα fashion Blogger που κατέκτησε τον κόσμο της μόδας 
Έργα Ελλήνων

Η Ελληνίδα fashion Blogger που κατέκτησε τον κόσμο της μόδας 

Η Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη είναι η νέα artistic director του Sergio Rossi, μιας εταιρείας με μακρά ιστορία στον χώρο της μόδας υποδημάτων. Το 2011, αποτελεί χρονιά εκκίνησης της Ελληνίδας director αφού ξεκίνησε το διαδικτυακό περιοδικό της, κάνοντας συνεργασίες με high end fashion brands. Βέβαια, αν και ο ρόλος της περιοριζόταν στο επίπεδο της influencer, αυτό δεν την εμπόδισε να παρουσιάσει στους φαν και στις εταιρίες, τις δυνατότητές της. Όπως αναφέρθηκε μάλιστα σε δημοσίευμα του harpersbazaar.com, ήδη από το 2014, “παρ’ ότι κάποιες fashion bloggers συνδυάζουν στα λουκ τους, την υψηλή μόδα με ρούχα της γρήγορης, η Style Heroine ασχολείται αποκλειστικά με την υψηλή μόδα. Με οίκους, όπως Celine, Saint Laurent και Cloe, να βρίσκονται στις βασικές τις επιλογές, η Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη ζει το “όνειρο” μέσα σε content ισάξιο με επαγγελματικές φωτογραφίσεις μόδας.

 

 

H Σμυρνιωτάκη είναι η πιο γνωστή διεθνώς Ελληνίδα fashion insider και content creator. Η @styleheroine, όπως είναι η ταυτότητά της στα social media που μετρούν περίπου 500Κ followers και με τα οποία ασχολείται τα τελευταία 11 χρόνια, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη κορυφαίων οίκων και high-end fashion brands. Η ιδιαίτερη, ατμοσφαιρική αισθητική της προσέγγιση στον τρόπο που επικοινωνεί τη μόδα, έχουν γίνει συχνά αντικείμενο θαυμασμού. Παρατηρώντας κάποιος το προφίλ της στο Instagram θα καταλάβει πως μιλάμε για μια γυναίκα που προσέχει κάθε λεπτομέρεια και καταφέρνει να αναδεικνύει κάθε αντικείμενο που παρουσιάζει. 

Η Ευαγγελία μέσα στα χρόνια έχει συνεργαστεί με κορυφαία fashion labels όπως είναι η Chanel, η Prada, η Versace, o Roger Vivier, το Mytheresa και το Bergdorf Goodman. Μάλιστα την περασμένη σεζόν σε συνεργασία με τη Marina Raphael δημιούργησε το evening τσαντάκι “Evangelie”- από το όνομά της- που έγινε ανάρπαστο ανάμεσα στις fashion insiders.

 

 

 Στη νέα της θέση, ως artistic director της Sergio Rossi, η Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη, θα επιβλέπει τις διαδικασίες branding και εδραίωσης της ταυτότητας του οίκου, οι οποίες περιλαμβάνουν διαφημιστικές καμπάνιες, το content creation, το styling αλλά και γενικότερα το δημιουργικό κομμάτι, δίνοντας η ίδια απευθείας αναφορά στον CEO της Sergio Rossi, Riccardo Sciutto. H Σμυρνιωτάκη ωστόσο, δεν θα είναι μέλος του βασικού design team του brand, αλλά θα συμμετέχει ενεργά σε συνεργασίες και ειδικές capsule κολεξιόν, που θα λανσαριστούν στο μέλλον. 

Όπως δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη της: “Είναι τιμή μου να μπαίνω στην ομάδα της Sergio Rossi αυτή τη δεδομένη στιγμή και ανυπομονώ ν’ ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο για το brand”.

Τον ενθουσιασμό του δεν έκρυψε και ο CEO του brand, o οποίος ανέφερε σε συνέντευξή του πως “είμαι χαρούμενος για την έλευση της Ευαγγελίας και είμαι πεπεισμένος πως η γνώση της γύρω από την αισθητική των luxury παπουτσιών αλλά και των νέων μέσων, θα αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στη δυναμική της εταιρίας… η Ευαγγελία συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία, που χρειάζεται τόσο πολύ η βιομηχανία του σήμερα”.

 

 

Η μύηση στην μόδα για την Ελληνίδα blogger, ήρθε μέσω του μπαμπά της αφού ήταν εκείνος που είχε την μεγάλη αγάπη προς αυτή και την έπαιρνε μαζί του στα μαγαζιά. Από την άλλη, όταν ήταν μικρή, σχεδίαζε πάρα πολύ. Αργότερα σπούδασε μάρκετινγκ και μάνατζμεντ.   « Ήθελα να βρω έναν τρόπο να μπω στον χώρο και οι σπουδές μου με βοήθησαν» έχει δηλώσει. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της προσέφεραν πρόσβαση την κατάλληλη στιγμή. «Επένδυσα πάρα πολύ για να έχω αυτή την εικόνα. Όταν ξεκίνησα, κοιμόμουν τέσσερις ώρες την ημέρα. Από τη μία δούλευα, από την άλλη είχα το blog, στο οποίο ασχολιόμουν μέχρι και με τα templates, γιατί τα έκανα όλα μόνη μου. Έλεγα πως, αν το κάνω, θα το κάνω με όλη μου τη δύναμη. Δεν στηρίχτηκα στο gifting για να μεταφράσω το όραμά μου. Αυτό έχει ένα κόστος – χρηματικό και χρόνου,όταν ξεκίνησα δε, έκανα “ακέφαλα ποστ”. Ήθελα να επικοινωνήσω την αγάπη μου για τη μόδα. Δεν ήταν προσωποκεντρικό. Και αυτό έχει αναγνωριστεί» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη της. 

 

 

Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε και με διάφορα brands σε επίπεδο art direction. «Ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε σ’ εμένα και στην αισθητική μου, στο τι μπορώ να δώσω σε κάποιο brand, ήταν ο Virgil Abloh. Το 2016 μου είχε προτείνει να κάνω consulting στην Off–White. Τότε, όμως, δεν ένιωθα έτοιμη για κάτι τέτοιο, δεν αισθανόμουν ότι μπορούσα να το φέρω εις πέρας 100%. Με τον Sergio Rossi ήμασταν σε επικοινωνία από πέρυσι. Ο Virgil θα ήταν περήφανος γι’ αυτή την εξέλιξη. Δυστυχώς, δεν προλάβαμε να συνεργαστούμε». «Από μικρή ντυνόμουν από τα πόδια προς τα πάνω. Το πιο σημαντικό σε ένα λουκ είναι τα παπούτσια, είναι αυτά που σου φτιάχνουν τη διάθεση και αναβαθμίζουν το στιλ σου. Όταν φοράς ένα άνετο τακούνι, η αυτοπεποίθησή σου ενισχύεται».«Στον Sergio Rossi στηρίζονται ακριβώς εκεί. Δημιουργούν τακούνια και παπούτσια που είναι όμορφα, θηλυκά και πάρα πολύ άνετα. Πολλοί εξαιρετικοί τεχνίτες εργάζονται πάνω σε αυτό. Ο οίκος πάντα έτρεφε σεβασμό προς τη γυναίκα – το 60% του προσωπικού μάλιστα είναι γυναίκες».

 

 

Για να ξεχωρίσει κανείς στον βαθύ ωκεανό των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας, χρειάζεται να ταξιδεύει συντροφιά με ένα πολύ δυνατό πακέτο, που περιλαμβάνει πολλή δουλειά, ταλέντο αλλά και τύχη. Για τη Style Heroine, τα social media αποδείχτηκαν το κατάλληλο όχημα για τη μεταφορά του πάθους της για τη μόδα σε ένα παγκόσμιο κοινό. «Πιστεύω ότι αυτό που έκανα το είδα επαγγελματικά. Είμαι τελειομανής. Όλες ήταν επαγγελματικές παραγωγές. Ήθελα να είμαι συνεπής με έναν σωστό, κατανοητό τρόπο. Είναι μια δουλειά που επικοινωνεί το συναίσθημα». H επιτυχία, βέβαια, συνδέεται και με την ύπαρξη καλών συνεργατών, όπως ο φωτογράφος Χάρης Φαρσαράκης, ο πιο στενός της συνεργάτης. «Η επιτυχία δεν είναι ποτέ του ενός», τονίζει σε πρόσφατη συνέντευξη της. 

 

 

Αυτη την περίοδο μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, ενώ δεν αναμένεται να επιστρέψει στον πρότερο, πολυταξιδεμένο τρόπο ζωής της. «Είχα φτάσει στα όριά μου. Ακολούθησε και μια περιπέτεια υγείας και δεν πιστεύω ότι θα γυρίσω στα παλιά. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχω ζήσει. Τα ταξίδια για μένα είναι εμπειρία και έμπνευση», τονίζει. Στην ερώτηση αν στην εποχή που ζούμε έχει αλλάξει η έννοια της πολυτελείας η Ευαγγελία απαντά «Πιστεύω ότι έχουμε πάει στην εποχή της μοναδικότητας, όχι της πολυτέλειας. Αυτό μας δίδαξε η κατάσταση που βιώσαμε. Μείναμε μόνοι μας, ήταν μια άσχημη περίοδος, πολλοί έφτασαν στα άκρα. Ας πούμε ότι το παράσημο που λάβαμε ήταν ότι ανακαλύψαμε τον εαυτό μας».

Στην ερώτηση για το πως βλέπει την Ελλάδα στο χώρο της μόδας η Ευγγελια απάντησε «Παρακολουθώ τα ελληνικά πράγματα και πιστεύω ότι κάποιοι θα μεγαλουργήσουν. Η Ελλάδα αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και θα βάλει κάποια στιγμή τα γυαλιά στον κόσμο της μόδας»,

Για την ταλαντούχα  Ελληνίδα η διαφορετικότητα είναι αναγκαία αλλά και υπέροχη ταυτόχρονα «Με ενδιαφέρει να μεταφράσω μια αφαιρετική κομψότητα, αλλά συγχρόνως να προβάλω τη διαφορετικότητα. Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίδιοι. Και το να είσαι διαφορετικός είναι υπέροχο» άλλωστε αυτό το στοιχείο ήταν εκείνο που την ανέδειξε σε παγκόσμιο επίπεδο.  

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ